We mogen weer trainen! Maar niet voor iedereen, zorgvuldig en onder strikte regels!”

Degenen die  21 april j.l. hebben gekeken naar de persconferentie van premier Rutte, zal gehoord hebben dat voor de jeugd tot en met 12 jaar weer de mogelijkheid komt om samen te gaan sporten.
Dit betekent dus ook lekker voetballen! Het mag weer. Nog geen wedstrijden, maar wel trainen met elkaar. En voor de spelers vanaf 13 t/m 18 jaar mag er ook weer getraind worden, maar dan wel onder strikte regels.

–        Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden

–        Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden.

–        Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden.

–        Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor jongeren nog steeds: blijf thuis.

Vanaf woensdag a.s. (29 april) mag er weer worden getraind bij GSV’38, maar omdat de gemeente (Ataro) het onderhoud van de velden heeft vervroegd, is alleen veld 3 en het pannaveld beschikbaar voor trainingen. Om dit gestructureerd te laten verlopen zijn we nog volop in overleg. Zijn de voorwaarden hiervoor goed ingevuld, dan kunnen we snel beginnen.
Vorderingen zullen we communiceren via de website en publicatie in de gebruikelijke “mededelingsapp” van de trainers/leiders, die het doorzetten in de groepsapp van het team.

Protocollen voor de organisatie en handhaving van de sportactiviteiten worden landelijk gemaakt, dit hoeven we dus niet zelf op te stellen. Ditzelfde geldt voor trainingsvormen met 1,5 meter afstand. Klik hier voor het protocol vanuit de KNVB.
Download hier het sportprotocol.

Zorgvuldigheid is geboden! Naar jullie als spelers, maar ook naar de trainers, leiders en ouders, die tevens een verantwoording hierin hebben!

We moeten nog steeds vol houden om samen ervoor te zorgen dat we het virus de baas worden en blijven, er sterven dagelijks nog teveel mensen.

Denk goed aan jezelf en aan elkaar! Blijf gezond.

Namens het bestuur