Update lockdown regels

Ook bij GSV’38 zijn de maatregelen inzake het corona4rus sterk voelbaar. Na de pesco van deze week is onderstaande verduidelijkt.

Maatregelen lockdown:

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 maart aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval verlengd zijn met drie weken, tot en met 12 april. De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot deze datum. Enige lichtpuntje dat genoemd werd, is dat de avondklok per 31 maart is opgeschoven naar 22.00 uur (hij blijft tot 04.30 uur van kracht). Dit betekent dat er langer getraind kan worden! Met de aanstaande zomertijd is dit iets prettiger.  

De verlenging van de lockdown betekent voor het voetbal verder op hoofdlijnen het volgende:

•             Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.

•             Spelers vanaf 27 jaar mogen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. De trainer telt hier niet mee.  

•             Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

•             Alle kantines blijven gesloten.

•             Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.