KNVB demonstratie Peter van Amstel; leerzame avond!

Peter van Amstel, KNVB-Technisch Jeugdcoördinator, heeft maandagavond j.l. een succesvolle en leerzame demonstratie gegeven aan de aanwezige kaderleden van zowel GSV’38 als voor buurtvereniging Angerlo Vooruit en andere belangstellenden.

De demonstratie werd in het kader gegeven van “het nieuwe pupillenvoetbal” , waarbij plezier en ontwikkeling voorop staan.
Bij GSV ‘38 zijn we ontzettend blij dat de kaderleden elke week weer met veel plezier en enthousiasme de jeugd begeleiden en ze de fijne kneepjes van het voetbalspel aanleren. Toch blijven er altijd diverse hulpvragen die we in het algemeen krijgen over  het trainen-coachen en begeleiden van deze specifieke leeftijdsgroepen.
Klik  hier  om de gehele presentatie (pdf) te lezen.

Peter van Amstel begon de avond onder het genot van een bakkie koffie met een korte inleiding over de aankomende veranderingen van het pupillenvoetbal in de kantine van GSV’38, waarna aansluitend de jongste pupillen van GSV’38, een mix van de JO7 en JO9 op het veld stonden te trappelen van ongeduld om de aanwezigen een demonstratie voor te schotelen.

Een speelse warming up, met daarna aandacht voor verschillende oefenvormen met aansluitend de nieuwe KNVB jeugd wedstrijdvormen;  2 tegen 2,  4 tegen 4 en 6 tegen 6  waren de partijvormen.
Insteek van deze vormen is;  kleinere veldjes,minder spelers waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren.
De aanwezigen hebben genoten van een interessante, verhelderd en leerzame demonstratie, die voor menigeen een vervolg mag krijgen.

Bekijk de onderstaande linkjes voor meer informatie over het nieuwe pupillenvoetbal per 1 juli 2017;

Het online magazine

Nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal; vragen en antwoorden?

Downloads van de nieuwe wedstrijdvormen pupillen!