Zondag a.s. traditie “Pupil van de Week” in ere hersteld bij GSV’38.

Bij GSV’38 was het altijd de traditie, dat wanneer het eerste elftal van de vereniging thuis speelt, er een “pupil van de week” aanwezig is om het team van GSV’38 te ondersteunen.

De laatste jaren heeft deze traditie helaas iets te weinig “aandacht” gehad, waardoor het  uiteindelijke is gestopt.

Het nieuwe jeugdbestuur heeft samen met het eerste elftal getracht deze traditie weer nieuw leven in te blazen, en met succes!
Wij gaan de derde thuiswedstrijd van het eerste elftal, op zondag 28 januari, starten met “Pupillen van de Week”.
Twee kinderen beleven een onvergetelijke middag, waar ze in de toekomst nog lang aan terug zullen denken.
Maud Balduk is bereid gevonden om op zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal als begeleidster te fungeren, waar we Maud natuurlijk ontzettend dankbaar voor zijn!

Wat houdt dit in?
De “Pupillen van de Week” worden met ouders, broertje(s) en\of zusje(s) om 12.00 uur verwacht in de bestuurskamer van GSV’38, waar ze  worden ontvangen door Maud. Na wat gedronken te hebben worden de kinderen meegenomen door de leider(s) van het eerste elftal om een spannende, maar leuke en onvergetelijke middag tegemoet te gaan.

Rond de klok van 12.30 uur houdt de hoofdtrainer een tactische bespreking met het eerste elftal.
Dit is het eerste onderdeel van het “Pupillen van de Week”programma. Na deze bespreking is het tijd om te gaan omkleden. Ook de pupillen van de week kleden zich om, om daarna samen met de spelers het veld op te gaan voor de  warming-up. (wij hebben speciaal voor de pupil een mooi jack beschikbaar, met de opdruk “Pupil van de  Week”).

Na de warming gaan de spelers samen met de pupillen van de week terug naar de kleedkamer. De pupillen van de week mogen vervolgens met de wedstrijdbal in de hand, naast de scheidsrechter het veld op komen.

Valk voordat de wedstrijd begint  gaan de “Pupillen van de Week”  samen de aftrap nemen. De aftrap houdt in dat beide pupillen de bal mee aan de voet nemen, al overspelend naar elkaar, enkele spelers van de tegenpartij omspelen en vervolgens ons (hopelijk) op een symbolische 1-0 voorsprong zetten door de bal in het doel te schieten. Daarna mogen ze  op de bank naast de hoofdtrainer en wisselspelers plaatsnemen.

De huisfotograaf  van GSV’38 zal deze mooie gebeurtenis natuurlijk vastleggen op zijn camera.

Na de wedstrijd, of op het moment dat de pupillen aangeven dat het genoeg is geweest,  krijgen de “Pupillen van de Week” in de bestuurskamer\kantine een warme snack en wat te drinken. Ook  ontvangen ze een speciaal gemaakte oorkonde om in te lijsten en een leuk aandenken.
Op deze manier denken wij de kinderen van  onze vereniging een hele mooie middag te schenken, met mooie herinneringen voor later.