Succesvolle Oliebollenactie GSV’38

Traditiegetrouw werd ook in 2019 weer een oliebollenactie georganiseerd door de Jeugdafdeling van GSV’38. Begin december trokken diverse jeugdteams door Giesbeek voor het noteren van de bestellingen, daarnaast was het ook mogelijk om via mail of invulformulier oliebollen te bestellen.
Maandagmorgen was het dan zover, om 03:00 melde Hans Wieggers zich op ons Sportpark in de oliebollenkar die zoals altijd beschikbaar gesteld was door Dennis Zweden van Cafetaria Joosje. Daar deed hij de laatste voorbereidingen en ontstak vervolgens de bakovens voor het bakken van ongeveer 5000 oliebollen. Op dezelfde tijd was Epco Schierboom inmiddels in Bemmel bij onze bakker aangekomen voor het ophalen van de eerste emmers beslag. Dit beslag moest natuurlijk nog even rijzen tijdens de terugreis en in de kar, maar rond kwart voor vier zagen dan de eerste oliebollen van GSV’38 het licht.


Samen met Marcel Künne hield Hans het baktempo er goed in, zodat de inpakkers, Guido Driessen, Jannie Wieggers, Emiel de Wild en onze stagiair Hill Künne even flink aan moesten poten om deze allemaal verwerkt te krijgen. Ondertussen was Eef Hammink bezig met het voorbereiden van de ritten voor de rondbrengers en werd Epco na vier ritjes afgelost door Eric van Velzen. Hans werd ook even afgelost door zijn zoon Brian, die op zijn beurt weer ingevallen was voor Geert Hammink, die door fysiek ongemak deze keer niet aanwezig kon zijn.


Om 10 uur druppelden de dames en heren van de bezorgservice binnen, Petra, Tieme, Sil, Ties, Gerwin, Vera, Mirte, Mexx, Gerben, Joost, Patrick en Maurice die met vier auto’s de bestellingen rond gingen brengen. Zo liep alles gesmeerd en was er om 13:30 even tijd voor een frietje en een snack van Joosje om er daarna weer vol tegenaan te gaan voor het bakken van de laatste oliebollen en het bezorgen van de bestellingen. Om 16:00 kwam het sein dat de laatste oliebol de kar verlaten had en kon met het schoonmaken van de kar begonnen worden, ondertussen werden de laatste oliebollen ingepakt, de bestellingen rondgebracht en bij diegene die niet thuis waren werd een briefje in de bus gedaan met de vermelding dat men dan de bestelling nog tot 19:00 kon afhalen of anders tussen 12:00 en 13:00 op oudjaarsdag. Nog even gezellig nababbelen met een drankje, waarna we vermoeid maar voldaan huiswaarts keerden. Namens de organisatie wil ik nogmaals iedereen bedanken die aan deze actie meegeholpen heeft. In het bijzonder Dennis voor het lenen van de kar en wens ik iedereen een sportief, gezond en gelukkig 2020 toe.