Stormschade op sportpark “De Does”

Korte maar hevige onweersbuien richten vrijdagnamiddag veel schade aan, vooralsnog met name in het midden en het oosten van het land. De meldingen variëren van ontwortelde bomen tot losgekomen dakpannen. Ook twee enorme takken van eiken op het sportpark De Does braken af waarvan er één met een beetje geluk net naast de dug-out neerviel op veld 1.

De ander kwam terecht op  veld 2. Direct moesten de maairobots worden stilgezet om nog meer schade te voorkomen. Anders liep het af met de tent die enkele weken geleden weer was opgezet om de 1,5 meter coronaruimte voor een ieder te bieden. De tent van 12 bij 6 meter was goed verzegeld maar de wind was te machtig en wist door de kracht de borging uit de grond te trekken en tent en al op het dak van de kantine en de luifel neer te leggen.

Enkele meubelstukken in de tent hebben eveneens schade opgelopen. Na de melding uit de buurt werd er door vrijwilligers met man en macht gewerkt om de tent in onderdelen uit elkaar te halen. Dit ging zeker niet zonder gevaar maar de tent kan als verloren worden beschouwd. Inspectie op het dak en de luifel moeten nog uitwijzen of daar nog meer gevolgschade is aangebracht.