Sinterklaas op bezoek bij GSV’38…een geweldige middag!

Zaterdagmiddag j.l. was het dan eindelijk zover….in een mooi versierde kantine zat de jongste jeugd van GSV’38 rond de klok van 13.00 uur vol verwachting te wachten op de komst van Sinterklaas. Een mooie jaarlijkse traditie voor jong en oud.
Niet alleen de jeugd… ook bij sommige ouders stonden de gezichten vrij strak van de spanning en adrenaline die door hun lichaam gierde.


Om de overactieve kinderen, zo niet hyperactieve kinderen en ouders wat rustiger te krijgen, had de organisatie zich laten adviseren door medewerkers van het Instituut Pedagogische Wetenschappen….deze kwamen met een geweldig advies…. en zo werd het kruidnotenspel geïntroduceerd, we hadden het bijna zelf kunnen verzinnen. Dobbelen om zo snel mogelijk de pepernoten op te eten.Na verloop van tijd ging alle aandacht uit naar de parkeerplaats voor de kantine, de goedheiligman met zijn donker gekleurde roetveegpieten waren gearriveerd op Sportpark ‘”De Does”.
Al springend en dansend zongen de aanwezigen Sinterklaas de kantine binnen, ook de pieten… zorgden voor het nodige enthousiasme.

 

In de kantine werden eerst nog wat liedjes gezongen en met de komst van Sinterklaas met zijn grote boek, mochten de teams van de JO7 t/m JO10 allemaal even langs bij Sinterklaas. Een boek vol mooie lovende woorden en gedichten.

Er is vanmorgen toch iets gebeurt
Wat de horizon lichter kleurt
Jullie eerste overwinning is een feit
Door gedrevenheid in de wedstrijd
Jullie doen jezelf een plezier
Om doorgaan op jullie manier
Want teamgeest gaat altijd voorop in de strijd
Dat is JO-10 dat jullie onderscheid!

 

Ook Sinterklaas is het team JO7-1 in Giesbeek niet vergeten.
Dat kan ook bijna niet missen, met al deze jonge atleten!
Jullie spelen dit seizoen voor het eerst als team samen met elkaar.
Dit gaat met vallen en opstaan, ja dat is soms zwaar.
Winnen en verliezen, het hoort er allemaal bij.
Zolang het plezier er maar in blijft om te voetballen in de wei.
De Sint heeft jullie de afgelopen tijd ook goed in de gaten gehouden.
En heeft gezien dat jullie een bijzonder team zijn om te aanschouwen.
Wij hebben iedereen nauwlettend bestudeerd.
Daar hebben wij onze speech op gebaseerd.


Trainer Falko kreeg een flinke teleurstelling te verwerken. Hij hoorde dat hij in de zak mee moest en dat is toch even andere koek.

Woensdagavond a.s. (23 november), tijdens de training van de allerkleinsten, is de kans op een bliksembezoek van enkele gekleurde Pieten aanwezig. Dus ouders langs de lijn; “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is…….”.
“Ook al ben ik zwart als roet, ‘k meen het wel goed“.

Via deze weg willen we graag iedereen bedanken voor hun bijdrage om dit Sinterklaasfeest weer te doen slagen. Speciale dank gaat uit naar de organisatie en het team kantine versierders; Esther, Aafke, Clarinda, Patricia en Jerney.
Verder kantinebaas Geert  voor de muzikale ondersteuning, en bedanken we de sponsor AH Rene Lukens voor de lekkernijen. Tot volgend jaar!

Samen kunnen we veel!

Het Jeugdbestuur