Scheidsrechterskorps GSV’38 beloond met felbegeerde ARAG FairPlay-certificaat

GSV’38 ontvangt op dinsdagavond 16 mei a.s het KNVB-ARAG FairPlay-certificaat uit handen van de KNVB en betaald top scheidsrechter Eric Braamhaar. De certificering staat symbool voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van  spelers.

Tijdens deze uitreiking zal zoals vermeld, Eric Braamhaar als scheidsrechter betaald voetbal aanwezig zijn en met hem  vertegenwoordigers van de KNVB, regionale pers en vele genodigden.  We zijn inmiddels druk bezig om een draaiboek samen te stellen, en vervolgens met het bestuur te kijken wat de mogelijkheden zijn om deze feestelijke avond samen te doen slagen.
Een ieder die deze speciale gelegenheid wil bijwonen is van harte welkom! We houden u via de website en\of Facebook op de hoogte. 

Om deze certificering te behalen ging een hele weg aan vooraf . Zo moest GSV’38 over een aantal eisen beschikken. O.a. moest 95% van de clubscheidsrechters gediplomeerd zijn, moest er een aantal keer per jaar een spelregelavond en scheidsrechteravond worden georganiseerd en moest er een beleidsplan in de vorm van een Handboek Arbitrage worden geschreven. Dit alles werd gedaan door het volledige korps onder leiding van coördinator Willy ten Haaf.

Dat wij als scheidsrechterskorps van GSV’38 deze certificering mogen ontvangen, is redelijk uniek te noemen. In de gehele Liemers en de Achterhoek zijn er maar 3 ( grote)verenigingen die mogen pronken met dit certificaat.

Tijdens de audit die werd uitgevoerd door twee KNVB  Arbitrage functionarissen kregen wij niet alleen de complimenten voor het beleid van de scheidsrechters, maar werd ook de nieuwe website de hemel ingeprezen.
Pascal Jannink auditor van de KNVB had veel sites gezien vanuit zijn functie, maar de site van GSV’38 is als meest mooie site wat hij heeft gezien voor de arbitrage en kan als ambassadeur voor de KNVB fungeren, voor de ARAG certificering van andere verenigingen in het land.

Wat houdt het FairPlay certificaat eigenlijk in?

“Samen met de KNVB is ARAG begin dit jaar een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid binnen amateurverenigingen. Hiermee worden amateurclubs uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het scheidsrechtersbeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers binnen het amateurvoetbal. Als beloning voor een goed arbitragebeleid ontvangen voetbalverenigingen een kwaliteitskeurmerk en een scheidsrechterspakket. “ Klik hier voor alle informatie omtrent de certificering.