Remco Lukens…de jongste trainer in de geschiedenis van GSV’38.

In de voorbereiding op een nieuwe seizoen is het ook bij onze vereniging weer een jaarlijks terugkerende uitdaging: het vinden van trainers en leiders voor onze jeugdteams. Remco Lukens (11 jaar) wist het al vroeg…ik wil trainer worden! Daarmee is hij de jongste trainer sinds de oprichting van GSV’38.
De afgelopen jaren zijn al veel jeugdspelers benaderd om trainingen te geven bij de verschillende jeugdteams en met succes.
Een bijzonder verhaal?…dat kunnen we wel stellen. Wanneer je 11 jaar bent en meerdere malen zelf hebt aangegeven, bij de betrokken personen binnen de jeugd om een team te willen trainen, getuigd dat al van een goede en juiste drive om iets te willen bereiken in het trainersvak.

Nadat we in een onderling overleg hadden afgesproken om nog even te wachten tot aan de winterstop, om op deze wijze op een geschikt moment in te stappen en dat moment diende zich al vrij snel aan.
Door de enorme aanwas van onze allerjongsten voetballertjes (jeugd in de leeftijd van 5/6 jaar) was de groep al zo groot geworden, dat het na de winterstop beter was om de groep op te splitsen in twee teams, de JO7-1 en de JO7-2.
Remco kon zo zijn “trainersstage” starten onder de vleugels van het trainersgilde Falko Fieth en Ronald Zwaan.
Inmiddels zijn we enkele weken verder en is het mooi om te zien dat Remco niet alleen bezig is met de ontwikkeling van de spelertjes, maar ook zijn eigen ontwikkeling al een boost heeft gekregen. Hij krijgt alle vrijheid en steun van de huidige trainers om de oefenstof voor te bereiden en het op de trainingsavond zelf uit te voeren. Er ligt een mooie toekomst in het verschiet….