Overwinning bij Robur in Apeldoorn.

Collectieve overwinning voor GSV38

Was het vorige week nog Urbi et Orbi waarbij Daan GSV’38 vlak voor tijd een mooi Patrium wist te bezorgen. Vandaag was het Robur et Velocitas uit Apeldoorn en één van de oudste clubs uit Nederland. Voor trainer Herko was het vooraf puzzelen want door blessures en werk moesten er de nodige plekken worden ingevuld. In het begin was het op de altijd wat warmer nepsprietjes de thuisploeg die de aanval zocht. Bij GSV’38 ontstond er een sterk collectief en werd er geconcentreerd gespeeld. Veel werken voor en met elkaar, coaching en positieve stimulering werd achteraf een succes. Robur lekker aan de bal tot de 20 meter voor de goal en daar werden de aanvallers een halt toe geroepen. De tegenaanvallen waren gevaarlijk want drie goede aanvallen had de voorsprong kunnen betekenen. Vlak voor de rust werd uit een snelle aanval Yorick op de as weggestuurd en hij zag de keeper (wederom) te ver voor zijn doel. Gemikt verdween de bal in de bovenhoek en GSV met 0-1 de kleedkamer in. Na rust een zelfde beeld want Robur moest komen om nog wat te pakken. GSV strijdend met hetzelfde pakket met intensief en collectief verdedigingswerk. De vele corners werden makkelijk afgevangen door GSV. Robur hield vier verdedigers achterin tegen twee aanvallers van GSV. De linksbuiten van Robur kwam enkele keren goed door maar de rugdekking werd goed uitgevoerd en anders was er altijd nog Tieme die vlak voor tijd met een goede reactie de nul wist te houden. De invallers vanuit de jeugd deden ook nu stinkende best en schuwde het werken niet. De prima leidsman liet zich niet gek maken door een hoop geschreeuw en floot na ruim 5 minuten extra tijd de partij af. Mooie prestatie van het team met veel inzet de overwinning over de streep getrokken. Donderdag moet GSV’38 weer naar Apeldoorn maar nu in Zuid bij Orderbos om de inhaalwedstrijd af te werken.