Meidenvoetbalschool GSV’38, HC’03 en Angerlo Vooruit

GSV’38, HC’03 en Angerlo Vooruit hebben de intentie uitgesproken om vanaf komend seizoen te starten met een meidenvoetbalschool. Doel is om voor meiden vanaf de teams O-13 tot en met O-17 maandelijks een extra trainingsmogelijkheid te bieden.

Meidenvoetbal zit in de lift. Volgens cijfers van de KNVB blijkt dat jongens-, heren- en zaalvoetbal afneemt, terwijl het aantal voetballende meiden juist stijgt. De successen van het Nederlands Damesteams spelen hierbij ongetwijfeld een rol. Met name de wat grotere amateurverenigingen spelen slim in op deze groeigroep en zien met specifiek beleid meiden van andere verenigingen overstappen.

Om het meidenbestand op peil te houden en te laten groeien willen GSV’38, HC’03 en Angerlo Vooruit met de voetbalschool meiden een aantrekkelijk alternatief bieden in de vorm van extra trainingsfaciliteiten. Daarnaast hopen de verenigingen op een aanzuigende werking van de meidenvoetbalschool, zodat elke vereniging nieuwe voetballende meiden kan verwelkomen. De meiden blijven bij hun eigen vereniging trainen en voetballen, maar krijgen middels de voetbalschool extra mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.

Het idee is om vanaf september te starten met de trainingen, die onder ambitieuze leiding staan en uitdagende oefenstof bieden. De trainingen vinden plaats op elke laatste zondagochtend van de maand van 10.00 tot 11.30 uur. De trainingslocatie varieert van Giesbeek, Achter-Drempt en Angerlo. De trainingen krijgen een open karakter zodat ouders, familie en vriendinnen kunnen komen kijken.

 

GSV’38, HC’03 en Angerlo Vooruit hopen binnenkort met gedetailleerde informatie te komen zoals een definitieve opzet en een jaarplanning.