JO14 doen goede zaken in bekerstrijd

Op 2 september speelde de JO14 een bekerwedstrijd tegen Turkse Kracht. Het wordt een spannende wedstrijd omdat het voor de beker is en beide teams willen hier graag met de winst vandoor gaan. In de kleedkamer werd de opstelling 4-2-3-1 bekendgemaakt. Dat is wat anders dan we normaal spelen: op goal stond Tygo, gaat die deze wedstrijd weer de nul houden? In de verdediging stond op 5 Sanne op 4 Roan op 3 Jens op 2 Lua. Op het middenveld stond Joia 6,  8 Siebe en op 10 Thomas, en in de aanval stond Iven op 9 op 7 Duuk en op 11 Dean.

Na de warming-up begon de wedstrijd om 11:00. We begonnen niet heel goed en na een paar minuten spelen stonden we al op een 0-2 achter. Na 20 minuten werden er 2 spelers van plek gewisseld, Iven ging naar 10 en Thomas naar 9. We hoopten door deze verandering terug te komen, en dat lukte door Jens zijn mooie goal buiten de 16, en toen hadden we weer hoop. Nog geen 10 minuten later scoorde Iven zijn 1ste doelpunt van de wedstrijd. Het stond weer 2-2 en nog geen 5 minuten later maakte Thomas de 3-2 net voor rust.

De tweede helft kwamen Emilio, en Mirte in het veld. We begonnen niet zo sterk in de tweede helft en daardoor werd het al snel 3-3. De sfeer werd minder leuk, er werd wat nagetrapt en gescholden.  Door een overtreding op Iven kregen we en penalty. Iven ging achter de bal staan en schoot hem heel mooi binnen, 4-3. Toen kwamen de tegenstanders er door en scoorde 4-4. Hierna gingen we weer volle kracht vooruit.

Dean scoorde zijn allereerste goal, vanuit een corner. De tegenstander was alleen maar aan het letten op de grote jongens in het veld en Dean profiteerde daarvan. Hij scoorde de 5-4 met z’n knie. Duuk kreeg de bal in de aanval en gaf hem op Emilio en die scoorde de 6-4. Niet veel later werd Duuk in de 16 meter neergehaald en kregen wij een penalty. Hij schoot die er lekker in 7-4. Als Jens eenmaal op snelheid is……en zo gebeurde. Jens kwam met zijn snelheid er weer doorheen en gaf hem op Emilio, die hem erin legde 8-4. Aan het einde van de wedstrijd waren er nog 2 publiekswissels, Dean en Duuk mochten het veld verlaten en Joia en Lua kwamen erin. Door gepraat en gemopper kregen wij een vrije trap die Iven er van een afstand heel mooi in schoot, 9-4. Met deze mooie eindstand sloten we een temperamentvolle wedstrijd af. Op naar de kermis.

 

Groet,

Roan & Siebe