Jeugdtrainers GSV’38 gestart met de KNVB cursus JVTC

Het jeugdkader van GSV’38 is op vrijdagavond 1 november j.l. gestart met een cursus KNVB basismodule JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach).  Afgelopen vrijdagavond was de tweede sessieavond in een warme en sfeervolle aangeklede “Sinterklaaskantine”.  Deze cursus wordt op locatie gegeven, ter ondersteuning van trainers en leiders die extra begeleiding willen bij het trainen en/of coachen van jeugdteams, waarin de focus ligt op het verantwoord omgaan met kinderen in hun voetballeerproces.
Het gaat hierbij om een korte cursus van 3 avonden + een terugkombijeenkomst, de deelnemers ontvangen na het volgen van de module een certificaat.

De overige data zijn:
3e bijeenkomst : vrijdag 13 december.
4e bijeenkomst : vrijdag 24 januari 2020 (terugkombijeenkomst).

Het Jeugdbestuur van GSV’38 hoopt hiermee de kennis van het kader te verbeteren en zien dit toch als een mooie stap om onze jeugd naar een hoger niveau te tillen.

In totaal hebben zich maar liefst 14 enthousiaste deelnemers  ingeschreven voor de cursus, waaronder Alex van Someren van onze buurtvereniging Angerlo Vooruit die het team cursisten compleet maakte.  Fred van Lent werd door de KNVB aangesteld als kadercoach. Speciaal voor deze sessie was Peter van Amstel,Technisch Jeugdcoördinator bij de KNVB, te gast om sfeer te proeven en ons te helpen daar waar nodig was met handige tips en tricks.


De cursus heeft per avond een theoretisch en praktisch gedeelte. Onderwerpen zijn o.a. de structuur van voetballen (aanvallen, omschakelen, verdedigen) tijdens wedstrijden en trainingen leerbaar maken, het begeleiden en coachen van jeugdspelers en het voorbereiden van trainingen.
Speciaal voor deze avond hadden 20 kinderen van de JO10 t/m JO13 gehoor gegeven aan de oproep van onze JTC en zich aangemeld om een extra training bij te wonen, zodat onze cursisten aan de slag konden met de uitvoering van de oefeningen.

In kleine groepjes werden de gegeven demonstratietrainingen van een trainer beoordeeld door de medecursisten, om hier later op de avond in de kantine over verder te brainstormen.
Ook tijdens de trainingen werd er al volop gediscussieerd met Peter van Amstel en Fred van Lent, cursist Rob had even moeite om de concentratie vast te houden en had meer oog voor de camera(man)…..

Als twee Romeinse veldheren zagen Peter en Fred het schouwspel op het trainingsveld aan, om met een papier vol positieve (verbeter)punten verder te borduren later in de kantine.

Al met al een mooie leerzame avond met voldoende huiswerk voor de volgende cursusavond op vrijdag 13 december.
Via deze weg willen we graag alle kinderen bedanken die deze trainingsavond tot een succes hebben gemaakt voor de cursisten!