GSV’38 Oliebollenactie 2018, wederom een groot succes en door de 5000 grens!!

We nemen jullie graag even mee terug in de tijd, waarbij de teller het eerste jaar van de oliebollenactie, inmiddels alweer 32 of 33 jaar geleden, bleef staan op rond de 600 oliebollen. Toendertijd al een groot succes voor de middelen die voor handen waren.
Tijden veranderen, in 2016 en 2017 waren de jaren waarin we al rond de ca 4700 oliebollen verkochten , waar lag de grens vroeg men zich stilletjes af?……. anno 2018 komt de teller uit op 5065 oliebollen, een fantastische mijlpaal in de oliebollengeschiedenis van GSV’38.

Begin december begon de organisatie onder de bezielende leiding van ervaringsdeskundige Eef Hammink met het maken van de flyers en bestellijsten, vooraankondigingen in Angerlo’s nieuws en op onze website.
Op maandag 10 december was het de beurt aan onze jeugdteams om samen met de kaderleden deur aan deur te gaan voor de voorverkoop van de oliebollen, waarbij de eerste grote stap richting het succes werd gezet, hiervoor nogmaals onze dank!
Nadat de inbox bij Eef ook had aangegeven vol te zitten met berichten voor de bestellingen, wordt het tijd om de balans op te maken en langzaam maar zeker vast te stellen dat we wederom met z’n allen met iets moois bezig zijn……..
Eric van Velzen, al jaren vaste koerier om de emmers met het rijzende deeg vakkundig te verplaatsen vanuit de Betuwe richting Gies, had in een vroeg stadium al aangegeven of het mogelijk was om een verlofochtend aan te vragen…….inderdaad de familie Velz had weer eens een feestje.
Huize van Velzen was voor de gelegenheid maar weer eens omgetoverd tot een privé  bed en breakfast voor de toch steeds vaker terugkerende familie D. van Aalst op de Giese gronden, om gezamenlijk het feest van de inmiddels 50 jarige Arno Reuling bij te wonen. ( van harte proficiat Arno!)
Al vrij snel was er een spontane waardige vervanger gevonden voor Eric, die hiermee verlofwens in vervulling zag gaan en zelfs advies kreeg van zijn vervanger;  “zet vooral geen wekker, ik red mij wel!”…..dat was niet aan dovemansoren gericht………zo bleek later op de zaterdagmorgen of was het inmiddels toch al middag geworden?


Niets was heden deze vroege ochtend aan het toeval overgelaten ,de wekker was ruim op tijd ingesteld, maar zoals zo vaak met nieuwe en vooral belangrijke uitdagingen, waren we al ruim, voordat de wekker ging…. klaar wakker…..het zal je maar gebeuren dat iedereen er klaar voor is…….en ik….inderdaad met die gedachten waren we eerder deze avond in slaap gevallen.
Een tijdstip waarbij bijna heel Giesbeek zich nog een paar keer heerlijk omdraait in bed,  pas in bed belanden of zoals de familie Velz, rond dit tijdstip met hun bed en breakfast gasten in dubio verkeren of het wel zo verstandig is om nu al naar huis te gaan….
Naast de koerier die inmiddels al richting de Betuwe was vertrokken, was het Hans Wieggers die als eerste aanwezig was op het sportpark om de thermostaat van de friteuse in de frietwagen van  cafetaria Joosje, een swing te geven, zodat de beide vetpannen op de gewenste temperaturen konden komen.
Om 2.50 uur had de ambachtelijke bakker Theo Engelen uit Bemmel ( alles wat je van ver haalt schijnt lekker te zijn….) de eerste vier emmers met beslag al klaar staan, om de reis richting sportpark De Does te vervolgen.
Al rijdend richting Giesbeek, leek in eerste instantie een verdwaalde fietser vanuit Lathum met hoge snelheid iets op zijn kerfstok te hebben, na een extra ronde gereden te hebben op de rotonde en bij het voetbalveld aangekomen, bleek de fietser meesterbakker Marcel Kunne te zijn, die er veel zin in had.
Nu de eerste emmers waren gearriveerd kon er worden gestart onder de bezielende leiding van meesterbakkers Marcel Kunne en Hans Wieggers, later op de ochtend sloot Geert Hammink aan en was het bakkersgilde compleet.

Janny Wieggers en Guido Driessen hadden hun jaarlijkse opdracht; het zorgvuldig inpakken van de oliebollen in zakjes van 5 of 10 stuks.


Later in de ochtend kon de bezorgdienst bestaande uit: Joost en Gerben Thiel, Gerwin Zwaan, Patrick Keuben, Maurice Sars, Brian Wieggers en Petra Kelderman de oliebollen huis aan huis gaan bezorgen.
Zij werden geholpen door een enthousiaste groep jeugdspelers bestaande uit: Vera Zwaan, Tieme Wardenier, de Kunnetjes (Jazz, Hill en Mexx), Sil en Ties van Velzen.

Tegen 16.00 uur  konden we het welverdiende (jaarlijks aangeboden) kratje gerstenat van Ben Keuben meester maken en te proosten op een mooie, maar vooral gezellige dag.

Chapeau voor alle vrijwilligers van jong tot oud die deze actie tot een succes hebben gemaakt.
Speciale dank aan Dennis Zweden van Cafetaria “Joosje” voor wederom het beschikbaar stellen van de wagen en Theo Engelen voor zijn tijd en energie bij het maken van het beslag.
De opbrengst van de oliebollenactie zal volledig ten goede komen aan de jeugd van GSV’38 .

Een fijne jaarwisseling allemaal en tot volgend jaar!