GSV’38 Oliebollen wederom een groot succes!

Stond de teller in het eerste jaar , 31 jaar geleden nog op 600 ,anno 2017  komt de teller op tenminste 4600 stuks. Wederom een geslaagde oliebollenactie. Iets minder dan in het recordjaar 2016, maar de GSV jeugd heeft goed haar best gedaan om de verkoop met voorinschrijving te doen slagen.

In aller vroegte, en dat was rond 3.00 uur vannacht, was het Hans Wieggers die als eerste aanwezig was op het sportpark om de thermostaat van de friteuse een swing te geven, zodat de beide vetpannen op de gewenste temperaturen konden komen. Niet veel later was het de beurt aan Eric van Velzen om zijn warme geliefde nestje te verlaten, zijn auto te laten warmdraaien, om vervolgens de emmers met het rijzende deeg vanuit Bemmel te vervoeren naar ons sportpark De Does en dat vandaag 8 maal dezelfde route!!!
Het meesterbrein  achter de oliebollenactie,Eef Hammink, hebben ze ooit verteld dat alles wat je van ver haalt ook nog eens lekker is! Het was destijds een meesterzet, want de oliebollen zijn inderdaad al jaren van een dusdanige kwaliteit, dat een plek in de top drie van de jaarlijkse AD oliebollentest niet zou misstaan.
Nadat de eerste emmers waren gearriveerd kon er worden gestart onder de bezielende leiding van meestersbakker Marcel Künne en zijn “assistenten” Hans en Geert.

Janny Wieggers en Guido Driessen hadden vandaag een specialistische opdracht; het zorgvuldig inpakken van de oliebollen in zakjes van 5 of 10 stuks.
Later in de middag kon de bezorgdienst (Joost en Gerben Thiel, Gerwin Zwaan, Patrick Keuben,Maurice Sars, Brian Wieggers en Emiel de Wild samen met enkele enthousiaste kinderen) de oliebollen huis aan huis gaan bezorgen, om vervolgens het welverdiende kratje gerstenat geschonken door Ben Keuben meester te maken.

Chapeau voor alle vrijwilligers van jong tot oud die deze actie tot een succes hebben gemaakt. Speciale dank aan Dennis Zweden van Cafetaria “Joosje” voor wederom het beschikbaar stellen van de wagen.
De opbrengst zal volledig ten goede komen aan de jeugd van GSV’38 .

Een fijne jaarwisseling allemaal en tot volgend jaar!