GSV’38 maakt kennis met avondje Rinus, de online assistent trainer.

Donderdagavond j.l. waren  de jeugdtrainers/leiders van GSV’38 door het jeugdbestuur uitgenodigd om kennis te maken met Rinus, de online assistent trainer.
Rinus is een online tool ontwikkeld voor alle jeugdtrainers in Nederland. Het bevat oefeningen, trainingen en meerweekse programma’s, allemaal ontwikkeld vanuit de voetbalvisie die de KNVB omarmt: met plezier beter leren voetballen.

Vanuit de KNVB waren Frank van Huet en Peter van Amstel aanwezig om ons te voorzien van de nodige informatie. De avond startte de avond met het uitleggen van de app. Waarvoor deze was ontworpen en welke doelstellingen men er mee kan bereiken.

Er werd samen een programma opgestart en toegevoegd wat deze training zoal moest hebben. Welke materialen heb je nodig, met welke leeftijds- categorie hebben we te maken, hoeveel spelers zijn er beschikbaar en is hiervoor een warming-up nodig. Dat waren enkele filters die men kan toepassen in het programma.

Dezelfde opdracht hadden de JO13 trainers, Bouke Witjes en Michel Leenders, voortijdig al gekregen. Zij stonden met hun team al op het trainingsveld en aan de hand van analyses en het volgen van de app, konden de aanwezige kaderleden de training volgen.
Tussentijds werd op het veld besproken of de opdrachten in de app ook voldeden en of ze werden uitgevoerd. Wat kon er eventueel worden aangepast en klopte de training met het geen de app had “voorgeschreven”. Hieruit kwamen toch waardevolle tips voor onze kaderleden om zelf op verder te borduren.

Nadat we 45 minuten een gedreven training van onze JO13 hadden aanschouwt, was het tijd geworden om in een warme kantine onder het genot van een bakkie koffie, de training na te bespreken.
Kennis en tips werden uitgewisseld over de ervaringen, coachen en het organiseren en voorbereiden van trainingen.

Al met al kunnen we terugkijken op een leerzame avond waarbij de aanwezige trainers en/of leiders enthousiast waren over de werkwijze van Rinus en de uitleg hiervan.
Ook de JTC  en wij als jeugdbestuur binnen GSV’38 staan erg positief  tegenover deze ontwikkelingen en willen graag tijdens de volgende trainers/leidersoverleg op 23 jan. a.s. ( uitnodiging volgt…)gezamenlijk met alle kaderleden brainstormen, om samen de toekomstvisie van ons jeugdvoetbal te optimaliseren.
Tevens zullen we terugkijken op de 1e seizoenshelft ( positieve,negatieve en verbeterpunten) en kijken we alvast vooruit op de 2e seizoenshelft.
Ook gaan we op deze avond het startsein geven voor het gemaakte sponsorplan voor het toekomstige pannaveld, voor & door de jeugd van Giesbeek.

Speciale dank gaat uit naar Peter van Amstel en Frank van Huet vanuit de KNVB voor hun bijdrage deze avond. Verder willen we het team van de JO13 en hun trainers Bouke en Michel bedanken voor het geven van een enthousiaste training!

Namens het Jeugdbestuur.