GSV’38 JO14 en RDC Deventer leveren spektakelstuk af op “De Does”

Na een winterstop welke geteisterd werd door blessures en nederlagen tegen O15-reuzen in de zaal volgde vorige week een inspiratieloze nederlaag in en tegen Teuge. Na een prima trainingsweek stond vandaag de eerste thuiswedstrijd in deze eerste klasse op het programma. En wel tegen RDC14-1 uit Deventer… RDC RDC…RDC.. nog nooit van gehoord! Daar waar ze bij het eerste elftal vlekken in de nek krijgen en het stratenboek erbij moeten pakken als ze eens buiten de gemeente Zevenaar moeten voetballen…,  zien wij de uitdaging wel. We begonnen deze ochtend anders… anders dan anders, wat er anders was? We begonnen in het instructielokaal.. daar stond de opstelling al op het bord. De tactiek mocht de groep zelf bepalen… lange bal? Parkeer de bus…? Alles was vrij, zolang iedereen er maar achter stond en bereid was alles te geven en pijn te lijden voor de punten! De groep koos er voor om de tici-taci-tactiek trouw te blijven maar wel met 4 man van achteruit op te bouwen. En meer risico te leggen in het drukzetten..met het inschuiven van een van de centrale verdedigers.

 

We begonnen in de volgende opstelling…dachten we!

Tygo op goal, Remco op rechtsback, Jens en Swieber centraal en Sanne op linksback. Joia en Sil op half en Thomas op ’10. Met Iske en Duuk op de flanken en Iven in de punt. Met Mirte en Dean als verse wissels waren we klaar voor de strijd! Hanna en Roan waren nog geblesseerd en Lua ging de O13 helpen deze ochtend. Na de warming up bleek dat Joia niet kon spelen en werd het eea geschoven. Remco naar het middenveld en Mirte op back.

Fantastische clubkleuren, presentatiepakken en dito tenue.. , haartjes prima in de lak.. her en der een haarbandje …aan de uitstraling van onze tegenstander lag het niet deze ochtend. Maar kunnen ze ook ballen?

Langs de lijn werden de kansen van het hen zo geliefde ‘KOWET’ tegen Vitesse besproken.. terwijl onze leidsman, arag-knvb-uithangbord Dhr. Schierboom voor de aftrap floot, lets go!

 

We hadden er niet lang voor nodig om te zien dat ze inderdaad wel konden ballen deze jongens uit Deventer. Maar er lagen ook zeker wel kansen.. het werd een leuke open wedstrijd tussen twee ploegen welke wilden opbouwen en elkaar onder druk probeerden te zetten waar ze konden. Na 25 minuten sloeg het noodlot toe, Mirte kon ook niet verder en daarmee waren we vroeg door onze wissels heen. Dean stond te popelen om in te vallen en kwam erin op het middenveld. Al onze schijnbewegingen hebben namen… zo hebben we : de Ronaldo…, de wamberto ( …. geen idee hoe deze in ons assortiment is gekomen) … de Elia…( probeer eens met je zwakke been..!).. en sinds dit seizoen is daar bijgekomen: de Dean-dribbel… (Messi-eat-you’re-heart -out)!

Met een 0-1 achterstand gingen we rusten. Terecht, we kwamen een aantal maal goed weg in onze opbouw en wisten weinig tot niets te creëren. In de 2e helft een ander beeld, meer strijd meer passie… meer pijn. Zonder pijn geen punten! Een aantal maal gooiden we het baltempo omhoog en tikten we RDC weg… maar zonder gevaarlijk te worden. Vanuit een opportunistische vrije trap van Jens scoorde Thootjepowerrr uit de rebound! 1-1!

De oudere bezoekers van ‘De Does zijn er al reeds bekend mee…ooit was deze te zien op de velden.. de Van de Boom-shuffle. Deze is ook in ons elftal te zien…. daar onze Sillos uiteraard ook een van de boom-shuffle in huis heeft! Maar vandaag kwam daar een abrupt einde aan want hij werd ongenadig uit de wedstrijd gezaagd.. anders kunnen we het niet noemen. In de verder zeer sportieve pot met leuk voetbal was dit een uitzonderlijk moment. Zodoende moest Mirte op het tandvlees de wedstrijd afmaken; zonder pijn geen punten, alles voor het team!

Twee minuten voor het eind van de wedstrijd scoorde RDC de 1-2 vanuit een lange bal… de ontlading aan hun kant was groot. We gingen over tot ons noodplan, alles of niets… 70+3.. door goed druk zetten van Iske en Iven brachten we de verdedigers en keeper in de problemen en wist Dean de gelijkmaker binnen te tikken! Daarmee sloten we de leuke wedstrijd af met een mooi punt. We danken de scheids voor de uitstekende leiding en kijken uit naar de uitwedstrijd tegen RDC. Op naar volgende week; uit tegen de hekkensluiter uit onze competitie ATC uit Hengelo!

Ltrrrrrrrrrr