GSV’38 JO 13-1 kampioen in 1e fase

Hoewel met de invoer van het fase-voetbal er geen periode kampioenen meer zijn, kan dat voor de kids wel zo voelen. Technisch gezien was JO13-1 JM vorige week al “kampioen”, ze konden niet meer ingehaald worden. Maar er stond nog 1 wedstrijd in deze 1e fase op het programma en als je de vorige 6 gewonnen hebt, wil je deze reeks natuurlijk het liefst ongeslagen afsluiten.

VVO JO13-3 was de laatste tegenstander en de nr 6 van de ranglijst. Op papier zou het moeten kunnen, maar ja hoe gaat dat in de koppies rond en kunnen ze met de druk omgaan.

Vandaag hadden we de eerste helft Remco van JO14-1 mee om ons te versterken. Het was even zoeken, maar na een minuut of 10 kreeg GSV een hoekschop. Deze werd mooi genomen door Otis, waardoor Bram met een gelukje met zijn knie de stand op 0-1 kon brengen. Verschillende pogingen van Mikki, Mason, Otis, Percy en Bram leverden helaas geen goals op. Maar door onnodig balverlies en niet altijd even goed overspelen kwam VVO nog voor rust op 1-1. Het zou toch niet …… zouden het de druk of zenuwen zijn? Gelukkig moet er nog een 2e helft gespeeld worden.

Een peptalk en instructies van trainer Matthijs van Bommel heeft  vast geholpen, want niet lang na de rust weet Mason te scoren en brengt hij GSV op 1-2. Mooie individuele acties en goed samenspel wisselen elkaar af. Het middenveld en de verdediging met Roann, Sem, Isa, Julian en Jesse heeft goed werk verzet en mocht er toch nog een speler van VVO hierdoor heen breken, dan hebben we gelukkig ook nog onze goalie Loes. Wanneer Matthijs even later een wisseling van posities van 2 spelers voorin aangeeft, geeft dit minder buitenspel en ook ruimte voor de 1-3. De winst is binnen!

Ongeslagen de periode door, dus ongeslagen kampioen 1e fase!!

Na de vakantie……op naar fase 2, op naar de 3e klasse.