Geslaagd voor diploma Pupillentrainer

Jurgen Hendriksen en Bas Wansink zijn sinds kort gediplomeerd pupillentrainer. Beide heren waren de afgelopen 10 weken te gast bij voetbalvereniging sc Doesburg, waar op een prachtige accommodatie onder fantastische omstandigheden (kunstgrasveld) aan de toekomst is gewerkt.
Zo hebben ze de afgelopen tijd een beter inzicht gekregen welk voetbalgedrag bij welke leeftijd hoort en hoe je een training goed kan opbouwen.
Daarbij hebben ze ook meer kennis gekregen van wat je nou van de pupillen mag verwachten. De trainingen zullen in de toekomst nu beter worden afgestemd op wat ze in de wedstrijd waarnemen.
Er is hard gewerkt aan de praktijk opdrachten, waarbij de spelers van sc Doesburg als figuranten dienden en wij de training gaven,aldus Bas Wansink als reactie op een korte terugblik.
Al met al zeer leerzaam, omdat ze meteen feedback en feedforward kregen vanuit de groep.
Naast de praktijk was er natuurlijk ook de nodige theorie, dit ging voornamelijk via de digitale leeromgeving van de KNVB. De docent keek naar de gezamelijke opdrachten en gaf vervolgens een feedback
“Good old” Remy Verhoef heeft beide heren bijgestaan als praktijkbegeleider en geholpen met het praktische gedeelte van de cursus.
Voor meer informatie kijk dan op de KNVB pagina voor pupillentrainer.

We willen via deze weg Bas en Jurgen van harte feliciteren met het behaalde diploma en veel succes het komende seizoen bij de JO10-1.
Remy Verhoef voor zijn functie als praktijkbegeleider, de docenten van de KNVB en sc Doesburg als gastheer van deze cursus.

Jeugdbestuur GSV’38