De Gelderlander; Koen Bolck scoort er bij GSV’38 op los in ‘blessuretijd’

GIESBEEK – Eigenlijk was Koen Bolck al gestopt, maar ook dit seizoen is de 34-jarige aanvaller van GSV’38 weer terug te vinden in de topscorerslijst. ,,Ik bekijk het nu gewoon per jaar.’’

Koen Bolck dacht ruim twee jaar geleden met een hoogtepunt afscheid te nemen van het eerste elftal van GSV’38. Onder leiding van toenmalig trainer Henk Drenth promoveerde de Giesbeekse club in 2016 naar de derde klasse.
Bolck besloot, op 32-jarige leeftijd, dat het een goed moment was om een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. ,,Het was niet meer te combineren met mijn werk en ik vond het destijds ook wel mooi geweest’’, vertelt de inmiddels 34-jarige spits.

Het bleek evenwel geen definitief afscheid. GSV’38 knokte als nieuwbakken derdeklasser tegen degradatie, Drenth zat krap in zijn spelers en Bolck liet zich als clubman verleiden tot een rentree. Maar al te graag, geeft hij toe. ,,Want het was bij mij na een paar maanden toch weer gaan kriebelen. En de ploeg stond onderaan, het liep niet. Dus heb ik geprobeerd ze uit de brand te helpen.’’
Tot het gewenste resultaat leidde dat niet; herintreder Bolck kon niet voorkomen dat GSV’38 alsnog degradeerde. Wel was de ervaren aanvaller tot de ontdekking gekomen dat zijn besluit om het bijltje erbij neer te gooien wellicht wat voorbarig was geweest.
,,In eerste instantie was ik teruggekeerd voor alleen het restant van dat ene seizoen’’, zegt Bolck. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en de goalgetter herzag zijn beslissing. Deels noodgedwongen, laat hij weten. ,,Ik zou niet weten wat ik anders moet doen joh. Voetbal heb ik nodig als uitlaatklep. Een type voor de sportschool ben ik niet. En ik ga hier ook niet hardlopen over de dijk, daar kan ik me niet voor motiveren’’, bekent de inwoner van Westervoort.

Bolck scoort er sinds zijn rentree weer vrolijk op los in de vierde klasse. Tijdens de vorige jaargang kwam hij tot dertien doelpunten, dit seizoen staat de teller na zeven wedstrijden al op acht. Mede door zijn scoringsdrift staat GSV’38 op de derde plaats in 4D, in het kielzog van de Liemerse concurrenten DVV en Groessen. De ploeg van trainer Wim Bleijenberg hoeft niet voor de buurtclubs onder te doen, denkt Bolck in de aanloop naar het thuisduel van zondag met ONA’53 uit Wageningen, dat als nummer negen maar drie punten minder heeft dan de GSV’38.
,,We gaan sowieso voor een periode. Volgens mij zit het in deze klasse allemaal heel dicht bij elkaar, zijn een boel teams gelijkwaardig aan elkaar. Ik verwacht dat pas na de winterstop de verschillen gemaakt worden en dat veel zal afhangen van blessures en schorsingen’’, zegt de spits.

Wat dat betreft heeft GSV’38 baat bij de aanwinsten van afgelopen zomer. Bolck: ,,Er zijn drie spelers van buitenaf bij gekomen en er zijn wat jongens doorgestroomd uit de jeugd. We hebben nu een veel bredere selectie en moet iedereen vechten voor zijn plekje. Door die onderlinge concurrentie blijven we scherp.’’
Bleijenberg kan voorlopig niet om zijn topscorer heen. Nadat hij eigenlijk al gestopt was, bevindt Bolck zich momenteel in de ‘blessuretijd’ van zijn voetballoopbaan. Hoelang die nog duurt?
,,Daar durf ik geen uitspraken meer over te doen’’, zegt Bolck lachend. ,,Ik bekijk het nu gewoon per seizoen. Of ik het niveau nog aankan, of ik er nog plezier uithaal en of ik er met het team nog uitdaging in zie. Maar ik wil in ieder geval niet te vroeg stoppen. Ik heb mijn lesje wel geleerd.’’