Druk weekend voor GSV’38 JO-14

Op zaterdag 16 december speelde we om 11:00 een wedstrijd tegen de JO14-1 van Blauw Wit.

Het begon op een vroege ochtend om 10 uur verzamelen. We kregen de opstelling en het plan van onze trainers Remy en Chris. We beginnen met de opstelling Thomas in de punt, Iven in de spits, Iske linksvoor en Dean rechtsvoor, Siebe linkshalf en Roan rechtshalf, Sanne linksback, Mirthe rechtsback en dan de 2 centrale Jens en Sil. We hebben een goede warming-up gehad en zijn er stuk voor stuk klaar voor.

Het fluitje je gaat en we zijn scherp. We laten zien dat we willen winnen en uit een geweldig voetbalspel komt de mooie goal van Iven. 1-0 voor de thuisploeg en we zetten door. We spelen een goed spel maar moeten onze hoofden er bij houden want daar uit blijkt de 1-1 door blauw wit. We staan weer op scherp door deze gelijkmaker en gaan voor de winst. Een pijnlijke botsing voor Roan zorgt er voor dat zijn knie geblesseerd raakt en kan niet meer verder spelen en Remco komt voor Roan in de plaats. We zwakken een beetje af en dan komt de 1-2 voor blauw wit. Dean wisselt met Lua en we spelen verder. Net voor het fluitje van de rust slaat blauw wit nog toe en dat lijd vervolgens tot een stand van 1-3 tot de rust.

In de rust worden een paar verbeterpuntjes besproken. Na de rust gaan we weer het veld op en zijn we gelijk weer scherp. We spelen goed over, kunnen veel duels winnen en we hebben veel kansen. Iven maakt goed gebruik van deze kansen want hierdoor kan hij 2 hele mooie goals maken. Deze doelpunten hebben we echt verdiend. Iske wisselt met Dean en we gaan verder met de stand 3-3.

De laatste 10 minuten zijn  aangebroken en de spanning is om te snijden. Helaas word in de laatste paar minuten een doelpunt gemaakt door Blauw Wit en staat het nu 3-4. Vlak daarna ging het eindsignaal. We hebben deze wedstrijd misschien verloren maar het was een mooie wedstrijd en we hebben ervan kunnen leren. Morgen spelen we een wedstrijd thuis om 11:00  tegen OBW, de koploper, spannend dus!

Groetjes, Lua en Iske

 

GSV – OBW

OBW kon vandaag kampioen worden en dus waren ze ruim vertegenwoordigd op Sportpark De Does. Blauwe  witte vlaggen, vuurwerk.. alles werd uit de kast getrokken om er een mooie voetbalsfeer van te maken! Wij waren in een goede stemming na de wedstrijd van gisteren waarbij we ons beste spel lieten zien. Daar waar OBW een paar fysieke O15 giganten aan de aftrap kon zetten was het bij ons de vraag hoe fit we waren.

Onze meiden, Lua, Sanne & Mirte, hadden zelfs drie wedstrijden binnen 24u op de planning staan! Zij waren zo vrijgevig om de O16 uit de brand te helpen zodat hun wedstrijd tegen De ‘superboerinnen’ van De Graafschap door kon gaan. De 1-5 overwinning was dan ook een logisch gevolg want onze meiden maken reuzensprongen in hun voetbalontwikkeling..!

We begonnen weer in onze 3-3-4 opstelling, waarbij we vandaag weer de beschikking hadden over Duuk die gisteren weer met scherp schoot bij de O13.

Tygo op goal, Remco, Jens en Sanne vormden de achterhoede. Sil, Siebe & onze vriend Emilio vormden het middenrif. Voorin mochten Thomas , Iven, Dean & Duuk hun opwachting maken. Roan en Hanna waren nog niet fit genoeg om hun opwachting te maken en Joia was aan het chillen in Londen.

Vanaf begin af aan was het spelbeeld al duidelijk; we hadden veel moeite de vrije man te vinden vanuit de opbouw en konden het overtal op het middenveld niet benutten. Juist datgene wat gisteren zo goed liep. OBW liet zien weinig kansen nodig te hebben om het verschil te maken!

In de 2e helft liep de opbouw via Tygo al veel beter en konden we af en toe iets van gevaar creëren door loop acties van Jens en Thomas. Uiteindelijk liep OBW weg naar een 0-6 overwinning.

We feliciteren OBW met de titel en veel succes in de hoofdklasse! Voor ons rest, wederom, een dubbel programma maar dan op een dag: ’s ochtends de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Beuningse Boys en ’s middags start de zaalcompetitie, wij kunnen niet wachten!