Bootcamp training mooi alternatief voor de JO15 op de vrije zaterdag.

Zaterdag j.l. hebben de spelers van de JO15 voor het eerst kennis mogen maken met het fenomeen bootcamp, een ochtendtraining waar de spelers qua (spier)pijntjes, waarschijnlijk nu een dag later nog aan terugdenken, maar hierover zo meer…
Nadat onze regering bijna twee weken geleden extra maatregelen had afgekondigd om de toename van de besmettingen met het coronavirus te stoppen, kwam voor ons de vraag; “Wat betekende dat voor ons team”?
We mochten gelukkig nog wel blijven trainen, maar de competitiewedstrijden werden helaas, maar begrijpelijk stilgelegd. Om te voorkomen dat onze spelers vastroesten op de bank of in bed, met doorligplekken als gevolg……of overgeconcentreerd raken van achter de Playstation en ter voorkoming van beeldschermblindheid door veelvuldig gebruik te maken van het mobieltje….kortom… om te voorkomen dat er naast een slepende coronaepidemie, ook nog een obesitasepidemie door beweegarmoede ontstaat, moest er voor de zaterdagen dus naar een alternatief programma worden gekeken. Binnen een afzienbare tijd kon er een programma voor de komende weken in de groepsapp van het team worden gepubliceerd. We hadden bootcamp fanaat en instructrice Marnel Klomp bereid gevonden om een trainingsschema samen te stellen, maar wel met de garantie dat onze kanjers er nog lang van konden nagenieten.

Onder druilige weersomstandigheden met de nodige motregen was het om 10.00 uur verzamelen bij GSV’38. De één nog moe van het (te)lange gamen, de ander van een slaapfeestje….maar ze stonden er wel gewoon om 10.00 uur! Fenn en Pepijn hadden zich met gegronde redenen keurig afgemeld, zodat we met een bijna voltallige selectie al wandelend konden verplaatsen richting het Meenste Strand.
Bij aankomst bleek dat Marnel al de nodige voorbereidingen had getroffen en een strand vol mooie parcoursen had uitgezet….de warming-up kon beginnen.
Oja…wat is bootcamp? Bootcamp is een trainingsvorm uitgevoerd in de buitenlucht waarbij men individueel of samen in teamverband uitdagende oefeningen uitvoert, nou komt dat even mooi uit voor onze matties en ook nog eens lekker in het mulle zand om het lekker zwaar te maken.
Nee!…het organiseren van leuke activiteiten kunnen jullie rustig aan de leiding overlaten.
Met een bootcamp train je op fysiek gebied te groeien in kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid…..dus een betere conditie… en laten wij dat nu net met ons team kunnen gebruiken.
Om een even aantal te krijgen voor een oefening met een paar “kleine sprintjes”, mocht één van de leiding even meedoen. Sven was zeer gedreven..”mag ik dat doen?.. tjaa…er moet er toch één het fototoestel bedienen! Sven deed het zeer verdienstelijk, foto’s kunnen vaak een vertekend beeld opleveren, maar echter vandaag niet.


Na de nodige oefeningen, parcoursen en het touwtrekken, was er nog een mooie afsluiting in de vorm van een paar romantische sprintoefeningen….. door vanaf de waterkant, 40 meter door het mulle zand en dat met een hellingspercentage van 6%.
Al met al kunnen we terugkijken op een mooie workshop en willen we Marnel nogmaals bedanken voor haar bijdrage voor het geven van deze enthousiaste training.
Klik hier voor een foto impressie.