Winst voor JO8-1 in Groessen

Een zeer frisse maar wel aangename zaterdagmorgen door het zonnetje wat er doorheen kwam mochten wij aantreden in Groessen.

Een krappe bezetting want Teun was geveld door griep en Yari verloor de strijd met de muur en kon door een hoofd blessure niet meedoen. Gelukkig was Joey bereid om mee te doen met ons zodat we met 1 wissel richting Groessen konden vertrekken. Deze tegenstander kennen wij nog van vorig jaar in de JO-7. Toen waren ze een maatje te klein voor ons maar in de 1e fase hadden ze een klasse lager gevoetbald en alles overtuigend gewonnen. Dus aan de bak.

Door de frisse omstandigheden, moesten de jongens lekker in beweging blijven en de bal het werk laten doen. Een feit is dat de jongens van JO-8 een hekel aan kou hebben want er werd lekker bewogen en de ene na de andere bal werd lekker overgespeeld. Het eerste doelpunt bleef even uit, maar door het goede spel van GSV kon deze niet uitblijven en was het Mace die de 0-1 binnen schoot. Niet veel later een scrimmage en wat doorzettend werk van Milo die de bal bij Mats kreeg, die op zijn beurt via de tegenstander de 0-2 afrondde. Een lange bal van achteruit door Finn werd door Groessen met de hand uit de goal geduwd en de scheids wees naar de stip! Door de kou en de weinige ballen lieten wij even keeper Joey een sprintje trekken om de penalty binnen te knallen 0-3. Zo bleef Joey ook warm. Die vlak voor rust trouwens 1 van de weinige ballen in de eerste helft knap uit de hoek redde. We gingen de rust in met 0-4 door een goal van Mats.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Finn kreeg als keeper slechts 1 schot te verwerken die hij knap klem pakte in de hoek!! Verder gingen wij de gehele tweede helft lekker verder met overspelen, bewegen en niet geheel onbelangrijk scoren. Mace 2x, Jayvanni, Ethan en Joey zorgde uiteindelijk voor 0-9 eindstand.

Op naar volgende week dan spelen wij een thuiswedstrijd tegen Loil waar wij in de vorige competitie fase nipt verloren met 8-7. Dus een spannend potje verzekerd!