Voorlopige indelingen, B categorie, tijdelijk niet zichtbaar! goed nieuws “snipperdag”

De voorlopige indelingen van alle competities in de categorie B (met uitzondering van de bekercompetititie) zijn vanaf dit moment tijdelijk niet zichtbaar.

De competitieleiders zijn inmiddels bezig om alle reacties te beoordelen en dat kan inhouden dat er dagelijks meerdere wijzigingen op de eerdere concept-indelingen kunnen volgen.
Vanaf 1 september worden de definitief vastgestelde indelingen en de daarbij behorende wedstrijdprogramma’s voor de competities vrijgegeven.
Wij hopen op begrip voor dit besluit en dat de competitieleiders in de gelegenheid worden gesteld de nodige acties uit te voeren.

“Snipperdagen aanvragen”
Amateurvoetballers op recreantenniveau, uitkomend in de zogenaamde B-categorie, mogen komend seizoen toch één “snipperdag” opnemen.

De laatste jaren hanteerde de KNVB het begrip ‘baaldagen’. Teams konden dan tweemaal (afgelopen seizoen nog een keer) een wedstrijd afzeggen als het hen niet uitkwam. De voetbalbond wilde deze regel afschaffen, maar heeft nu besloten dat voetballers in het seizoen 2017/2018 toch een wedstrijd mogen ‘snipperen’.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
Afdeling competitie veldvoetbal Noord/Oost