Spannende avondwedstrijd voor de JO-8

Door de herfstvakantie konden beide partijen geen zaterdag vinden voor het competitietreffen GSV ’38 JO8 – vv Dieren JO8. Dus werd er midweeks gespeeld onder zeer natte omstandigheden (Pfff, het is oktober maar veld 3 heeft het nu al zwaar na een regenachtige dag.). Invallende duisternis, dus de lampen aan het is net Champions League voor de jongens met een avondwedstrijd.

Goed nu de wedstrijd, die was er 1 met periode goed voetbal en periodes minder goed voetbal. De start was goed. Fanatiek af jagen van de tegenstander en het duurde ook niet lang voordat Yari de 1-0 in de touwen knalde. Gestaag gingen we door en Finn zag heel knap tussen twee verdedigers Jayvanni vrij staan die ons op roze zetten door de 2-0 binnen te schieten. Tja, toen volgde helaas een dipje omdat wij dachten dit wordt een makkie…en binnen no-time had vv Dieren de stand weer recht getrokken 2-2. Kom op jongens! Mouwen opstropen en er tegenaan. Mace gaf het goede voorbeeld hierin door slim vanuit een intrap de bal vlug in te nemen en met bekeken schot de 3-2 te maken. Niet veel later viel de bal via de kluts zo voor Teun, die recht op de keeper af kon gaan en de 4-2 binnen schoot. In de laatste vijf minuten van de 1e helft geven we eigenlijk alles uit handen omdat we de concentratie niet vasthouden en zoeken wij de kleedkamers op met een 4-5 achterstand.

In de rust was iedereen wat verbouwereerd want dit kunnen we toch wel winnen? Waarom staan we nou 4-5 achter trainer ? Als iedereen aan zijn taak houdt en ook bij een voorsprong blijven voetballen, moet het goedkomen.

Na de pauze en de super ranja, vliegen we weer uit de startblokken en een mooie aanval over drie schijven. Jayvanni op Milo en Milo op Mats, waarbij Mats knap vanuit de lucht afrondt. Zodat binnen twee minuten de achterstand ongedaan is gemaakt. GSV bleef door voetballen en dat werd beloond met de 6-5 voorsprong door Mace. Om Dieren de definitieve klap te geven ontbrak het wat aan geluk daarna. Ethan net naast, Teun en Mace mistte net met het hoofd de bal en een bal op de paal had Dieren veel geluk aan hun zijde. Dan is het heel zuur dat eerste beste aanval van Dieren in de 2e helft gelijk raak is en niet veel de 6-7 wordt gescoord. Daarna vergeten we eigenlijk te doen waar we goed in zijn en dat is voetballen en werden we te slordig om een gelijkspel eruit te slepen.

Balen, maar het is niet anders! Hiermee kwam er een einde aan competitie fase 1. Waarbij wij 4x gewonnen hebben met grote cijfers en 3x verloren. Maar de verliespartijen waren altijd met minimaal verschil waarbij wij zeker niet kansloos waren. Dus een mooi uitgangspunt om in november vol goede moed en een schone lei te starten aan fase 2.