Onder de 8 jaar mag zich meten met een stapje(s) hoger

Vandaag stond speeldag twee op het programma van de zaalcompetitie met een 4-1 en 4-0 overwinning vorige week wachtte vandaag een clash met hoofdklasser DVC ’26 Jo8-1 (wij uitkomend 3e klasse). Voorafgaand goede afspraken maken met elkaar en mocht de tegenstander beter zijn kopjes omhoog en op naar de goal van DVC.
Met Ethan in de goal, Jayvanni en Finn het centrale blok achterin, Mace als controleur en de stootkracht voorin van Yari, Milo en Mats stroopte de mannen uit Giesbeek de mouwen op met als doelstelling. ‘Zij moeten eerst maar eens van ons winnen’. Wat resulteerde in een grote teamprestatie. Natuurlijk was onze tegenstander voetballend iets beter, maar dat is ook niet gek gezien de stand maar met een potje teamspirit kan je echt ver komen. Kleine foutjes werden door elkaar goed gemaakt, en stond de ene even uit positie nam de ander het over. En ja natuurlijk krijg je kansen die je zeer geduldig moet afwachten. Na wat kleine waarschuwingen van Finn en Mace op de goal van DVC’26, was het Yari die de opbouw verstoorde van DVC en genadeloos toesloeg en de 1-0 in de touwen schoot! Wauw! Top! DVC zette daarna een tandje extra bij! Dat leek lange tijd goed te gaan maar door een ongelukkig moment twee minuten voor tijd viel de 1-1, wat tevens de eindstand werd.

Je zou denken trotsheid overheerst maar de jongens waren eigenlijk teleurgesteld dat ze maar 1-1 hadden gespeeld tegen de hoofdklasser. Dus aan mentaliteit geen gebrek. Even de teleurstelling uit het hoofd praten en omzetten in trotsheid. (Fantastisch 1-1!) Op naar de volgende wedstrijd tegen 2e klasser OBW Jo8-1.

De teleurstelling werd gauw van ons af gezet want ook hier gingen we weer voor elkaar door het vuur. Vanuit achteruit hadden Ethan, Finn en Mace de boel goed onder controle en werd de bal snel op de helft van OBW gespeeld naar de stoottroepen voorin (Jayvanni, Mats en Yari). Het duurde wel even, maar uiteindelijk met een hoog afstandsschot brak Finn de ban (1-0!)  Nu vasthouden en over de streep trekken en niet weer tegen een tegengoal aanlopen. Die kansen had OBW wel maar een bal voorlangs en Milo redde knap klemvast op een tegenstoot en zo bleef de stand 1-0! Uiteindelijk maakte Yari aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 eindstand binnen te schieten!

4 wedstrijden 10 punten!!! Knap gedaan van de jongens! Op naar de volgende week (de laatste speeldag) dan tegen DVV en Westervoort/AVW (beide tegenstanders spelen een klasse hoger!)