Lange tijd een spannend treffen in Arnhem voor de JO8

Vandaag moesten wij de brug over om in de hoofdstad van Gelderland “Arnhem” het treffen te spelen tegen Eendracht. De JO8 staat er goed voor deze competitie fase 3, 4 gespeeld 4 overwinningen. Van andere tegenstander begrepen wij dat er vandaag een geduchte tegenstander op het veld stond. Met Teun in de goal, de achterhoede van beton bestaande uit Finn en Ethan, de controleurs Mace en Sem en de voorhoede Milo, Jayvanni en Mats gingen wij deze uitdaging aan.
De start was perfect want binnen twee minuten speelde Mace zijn direct tegenstander uit en joeg zijn vrije schietkans direct in de touwen. Droomstart! De gastheren hadden moeite met onze jongens de eerste 5 minuten. Ze zullen ook de keeper dankbaar zijn die twee fantastische ballen redde van Mace en Mats. Uiteindelijk kwam Eendracht door wat meer strijd er tegenaan te gooien beter in de wedstrijd. Wij daarentegen begonnen minder te voetballen. Veel konden Finn, Ethan afstoppen en anders was daar Teun met een redding maar uiteindelijk was er toch een scheurtje en genadeloos werd de 1-1 tegen de touwen geschoten. Rug rechten en doorgaan. Een rommelige 1e helft werd vlak voor rust toch positief afgesloten. Een lange bal van achteruit werd door Milo nuttig en met enig geluk naar Mace getikt die de weg naar de goal helemaal vrij had en zo de 1-2 ruststand noteerde.
In de rust ruilde Teun het keeperstenue met Milo. Hard werken en die puntjes mee naar Giesbeek meenemen.
Maar wij kwamen niet goed uit de kleedkamer. Toen wij even uit positie stonden kreeg Eendracht een vrije doortocht die in de kruising werd gepoeierd (2-2). Oke dan nog maar een tandje erbij vandaag want wij gaan het niet cadeau krijgen. Teun had de voorsprong na een mooie aanval op de schoen maar het was Mats (koud 1 minuut in het veld na zijn wisselbeurt) die goed doorzetten en eerder bij de bal was dan de verdedigers en keeper. Zo kwamen wij voor 3e keer op voorsprong! Niet veel later vlak voor de time out zorgde Mace na een mooi pass van Sem voor wat lucht en de 2-4 voorsprong! Na de time out ging Eendracht alles of niets spelen. Het werd spannend maar uiteindelijk werd het niets. Een verdedigend blok was een sta in de weg en anders was het Milo die bal naast keek of een redding maakte. Uiteindelijk was er een rush van achteruit van Finn die de bal langs de zijlijn bij tweede paal in het net schoot en zo de wedstrijd uiteindelijk besliste vier minuten voor tijd. De mooiste goal (twee minuten voor tijd) moet dan nog komen want een cornerbal werd bij de eerste paal prachtig binnen gekopt door Mace. Zo keerde wij nog altijd ongeslagen door een 6-2 overwinning huiswaarts naar Giesbeek.
Volgende week de laatste wedstrijd in competitie fase 3. Een thuiswedstrijd tegen Groessen waar wij in fase 2 nipt van verloren met 2-1. Wordt de laatste wedstrijd ook gewonnen ? We gaan het volgende week meemaken… Komen jullie ook ?