Knotsgek laatste duel voor de JO8-1

Een midweeks programma stond vandaag op het programma. Want binnen 4 dagen stond de volgende tegenstander alweer te wachten thuis op Sportpark de Does. Loodzwaar omdat de jongens ook al 10 km(2x 5km) in de benen hebben van de avond 4daagse. Vandaag mocht er even gesteggeld worden.

Het begin was, in tegenstelling tot de rest van de wedstrijd, terughoudend: beide ploegen keken de kat uit boom en was het de thuisploeg die de eerste speldenprikjes uitdeelde richting het doel van OBW. De toon werd uiteindelijk gezet door een standaard situatie. Finn knalde de vrije trap tegen de touwen. 1-0! OBW gaf zich niet gewonnen want Milo redde eerst nog knap maar moest na de time-out toch een doelpunt doorlaten. 1-1! Uiteindelijk kwamen de gastheren toch weer op voorsprong, een mooie steekbal van Mace werd knap door Yari over de keeper geschoten en was het Mats die voor de zekerheid het laatste tikje gaf en de voorsprong! Op slag van rust ging het bij de thuisploeg toch mis. Een overtal situatie en een bal die van richting werd veranderd gingen we rusten met 2-3 achterstand.
Na de pauze was het allemaal niet meer bij te houden qua score. Maar weer was het ploeg uit Giesbeek die weer aan een nieuwe adem begon. Want binnen drie minuten werd de score weer omgezet naar 4-3 door goals van Yari en Mace. De druk op het doel van OBW werd groter maar in de tegenstoot was de spits van onze tegenstander dodelijk en legde de 4-4 in de goal. Eigenlijk vanaf de aftrap zag Mace de keeper iets wat te ver voor de goal staan en dacht waarom niet in 1x proberen op de goal. Met een mooie boogbal schoot hij de JO8 weer op een voorsprong. Daarna speelde GSV tegen de vermoeidheid. Natuurlijk knap om telkens weer een stapje extra te geven maar de 5-5, 5-6, 5-7 die in korte tijd volgden werden de jongens fataal. De vermoeidheid en concentratie van ook al twee avonden 4daagse werd zichtbaarder bij de jongens. Een dikke pluim voor Teun, die lange tijd de jongens knap in de wedstrijd hield met een 3 tal knappe reddingen. Daardoor was er ook hoop toen Mats via een VAR momentje voor de 6-7 zorgde maar een minuut later werd het verschil weer 2. (6-8). Maar het hield niet op met de score. Jayvanni scoorde de 7-8 maar de einduitslag werd bepaald door OBW 7-9!
Balen verloren! Maar uiteindelijk mogen de jongens trots terugkijken op een fantastische serie en als je een klasse hoger speelt en dan 4x wint, 1x gelijk speelt en maar 1x verliest heb je het fantastisch gedaan!!
Op naar 8 juni dan spelen we nog een toernooi in Pannerden!!