De JO8-1 herstart fris en dolenthousiast de trainingen op sportpark De Does.

Woensdag j.l. was het dan eindelijk weer zover….er mocht door de jeugdteams weer worden getraind, maar wel onder strengere voorwaarden dan dat ze gewend waren.
De JO9 t/m JO12 mogen trainen waarbij de kinderen niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden.  De JO13 t/m de JO19 daarintegen mogen trainen, maar moeten wel op 1,5 meter afstand blijven van elkaar.
Vanuit de KNVB en het RIVM hadden we richtlijnen meegekregen, gelukkig maar enkele A4-tjes, waarmee we op een veilige en gezonde manier de trainingen konden hervatten.
Aan de hand van de verschillende richtlijnen is het jeugdbestuur aan de slag gegaan om protocollen voor de trainingen op te stellen en zijn er trainingsschema’s gemaakt, zodat de teams minimaal 1x per week kunnen trainen en in overleg zelfs vaker.
Het coronavirus doet een beroep op de solidariteit van ons allemaal. Meer dan ooit moeten we samenwerken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en tegelijkertijd onze kinderen veilig te laten trainen op de groene velden.

Tijdens de trainingen mogen alleen de spelers en de trainers op het sportpark aanwezig zijn, vanuit de gemeente kregen we het verzoek om bij de poort te gaan handhaven.
De leden van het Jeugdbestuur zijn woensdagavond begonnen met het handhaven bij de poort en zullen deze taak de eerste week op zich nemen bij het opstarten van alle teams.
Na het opstarten in de eerste week zullen we toch echt een beroep gaan doen op de ouders van onze jeugdspelers, om zo bij een eventuele controle van een handhavingsteam van de gemeente  (BOA’s) aan de torenhoge boetes te ontkomen. Meer informatie hierover zullen de ouders binnenkort lezen in de groepsapp van hun team.

Op www.knvb.nl/samenvooruit heeft de KNVB allerlei inspirerende content zoals, trainingen voor de verschillende leeftijden, inclusief aangepaste 1,5m trainingen, voetbalprotocollen voor trainers, spelers en ouders en veelgestelde vragen.

Samen kunnen we veel!