IJsselderby eindigt in een Remontade

Je kent ze wel die wedstrijden. Barcelona – PSG in 2017, Barcelona die met nog 3 minuten op de klok en een paar minuten blessuretijd 3 goals moest maken voor een plek in de kwartfinale en daarin slaagde. Of Liverpool – AC Milaan in de finale van 2005. Liverpool, die tegen een 3-0 achterstand keek en vervolgens aan het eind van de strijd de cup met de grote oren omhoog tilde. Of kent u hem nog Aad de Mos!? Die springend en dansend voor de dug-out van tegenstander Ajax zijn comeback viert van Vitesse na een 4-2 overwinning na een 0-2 achterstand. Wat kan voetbal mooi zijn! Vandaag wordt er tijdens de IJsselderby in Rheden een nieuw hoofdstuk toegevoegd.

Bij aankomst op het veld was gelijk duidelijk dat ze in Rheden een andere maatvoering hanteren qua speelveld. In de lengte was het speelveld duidelijk aan de korte kant. Goed, daar heb je mee te dealen. Is het wennen? Ja want de beginfase was zeer rommelig en omdat wij het veld nog kleiner maakten, zitten fouten in een klein hoekje en stonden we vrij vroeg op een 2-0 achterstand. Gelukkig was daar Mats die via een mooie eindpass van Mace de 2-1 scoorde. Dan denk je, en nu doorpakken maar doordat we achterin de bal knullig verspeelden was het vrij snel 3-1. Na de time-out begon het te lopen bij GSV en gaf aanjager Jayvanni het juiste seintje naar zijn ploeggenootjes door op inzet en goed door te jagen de 3-2 te scoren. Niet veel later een corner die door een afvallende bal door Ethan in de goal werd geknald (3-3!). Doordat we wat overmoedig raakten ging het vlak voor rust toch mis. Teun hielp de jongens eerst met een goede redding maar was niet veel later kansloos op een schot van Rheden. Zo was de ruststand 4-3.
In de tweede helft kwamen onze jongens zeer slecht uit de kleedkamer, niet mee verdedigen kostte ons vrij snel twee tegengoals en zo leken wij in korte tijd de wedstrijd uit handen te geven. (6-3) Het werd gelukkig niet erger want een indraaiende corner van Rheden werd op de lijn goed gered door Milo waarna de bal vrij snel via Finn, Mace en eindstation Mats terecht kwam en laatstgenoemde voor de 6-4 zorgde vlak voor de time-out. Geloof erin, het kan nog…10 minuten volle bak!!! Daar gingen ze, de tegenstander werd bij de strot gegrepen en vrij snel was het Joey die door goed doorzetten en een mooie slalom voor de aansluitingstreffer zorgde. Het geloof op een goede afloop straalde er helemaal vanaf bij de mannen uit Giesbeek. Rheden kwam er niet meer uit en het was ook een kwestie van tijd dat Mace vrijstaand de gelijkmaker binnen kon schieten. De comeback (Remontade) werd compleet gemaakt toen Joey een minuut later de 6-7 voorsprong binnen schoot. De laatste minuten werden vakkundig uitgespeeld en zo gingen de drie punten naar Giesbeek.
Een knappe prestatie van de jongens om na een grote achterstand toch de wedstrijd om te zetten in een overwinning!!!

Volgende week mogen we weer thuis aantreden, dan is sv Loil de tegenstander.