HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit starten meidenvoetbalschool

Na een geslaagde pilot in het najaar van 2019, gaat de meidenvoetbalschool van HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit officieel van start in 2020. Startdatum is 22 maart en iedereen – ook niet-leden – mag meedoen.

De meidenvoetbalschool is een gezamenlijk initiatief van de voetbalverenigingen HC’03 uit Drempt, GSV’38 uit Giesbeek en Angerlo Vooruit uit Angerlo. Het doel van de voetbalschool is drieledig. Als eerst kunnen de deelneemsters met gerichte trainingen hun niveau verbeteren. Daarnaast is het doel om uitstroom in met name de bovenbouw tegen te gaan. En als derde doel: de instroom van nieuwe leden bevorderen door het enthousiasme voor voetbal zelf te laten ervaren.

Op zondag 22 maart gaat de meidenvoetbalschool officieel van start met een training bij HC’03 op het sportcomplex in Achter-Drempt. De inloop van de speelsters is om 10.00 uur, waarna om 10.15 uur met een gezamenlijke warming-up wordt gestart. Vervolgens begint de training om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur.

 

Het schema in het voorjaar ziet er als volgt uit:

Zondag 22 maart bij HC’03

Zondag 29 maart bij Angerlo Vooruit

Zondag 5 april bij GSV’38

Zondag 19 april bij GSV’38

Zondag 10 mei bij Angerlo Vooruit

Zondag 17 mei bij HC’03

 

Nieuw ten opzichte van de proefperiode van vorig jaar is dat de meidenvoetbalschool voor alle meiden is in de leeftijd van 11 tot 17 jaar. Naast leden van de deelnemende verenigingen mogen ook niet-leden meedoen. Op deze manier kunnen vriendinnen en sportliefhebbers zelf ervaren hoe leuk is het is om te voetballen. Enige voorwaarde is om je vooraf aan te melden, zodat de organisatie een goed beeld krijgt van het aantal deelnemers. Deelname aan de trainingen is gratis en zonder verplichtingen. De trainingen worden geleid door ervaren en enthousiaste trainers.

Tijdens de proeftrainingen in september, oktober en november vorig jaar namen gemiddeld 30 meiden deel per training. De reacties van de speelsters, ouders en trainers waren dermate positief dat het een formaliteit was om officieel te gaan starten. Naast trainingen in het voorjaar is het voornemen om ook trainingen in het najaar te houden. De deelnemers aan de meidenvoetbalschool blijven doordeweeks bij hun eigen vereniging trainen en spelen op zaterdag met hun eigen team hun competitiewedstrijd.