GSV’38 uitgenodigd voor het derde ARAG Arbitrage Event.


GSV’38 heeft sinds 16 mei 2017 het ARAG scheidsrechtercertificering in handen, ooit uitgereikt door ex betaald voetbalscheidsrechter Eric Braamhaar. Samen met de inmiddels 90 andere ARAG gecertificeerde verenigingen in Nederland werd op uitnodiging van de KNVB en certificeringssponsor ARAG een bezoek gebracht aan de KNVB Campus in Zeist. Nederland telt begin 2020 nog zo’n kleine 2000 voetbalverenigingen, dat wij bij die 90 verenigingen zitten is dus vrij uniek te noemen.
Namens GSV’38 was de hoogste scheidsrechtersbaas Willy ten Haaf met zijn steun en toeverlaat Epco Schierboom  zaterdagmorgen al vroeg op pad om hierbij aanwezig te zijn.

Onder het genot van een bakkie koffie met vers afgebakken appelflappen en muffins had de ochtend slechter kunnen beginnen dan heden deze ochtend in de Zeister bossen.
Op het grote beeldscherm sprongen de logo’s één voor één in beeld van alle gecertificeerde verenigingen, vol trots zagen we het nieuwe GSV’38 logo ook in beeld verschijnen.
 
Het Arag Event stond dit jaar in het teken van “leren van elkaar”, met diverse thema’s als diversiteit, inclusie en werving en behoud van scheidsrechters gaf de KNVB de verenigingen handvaten
om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de vele workshops.

Na een prima gezonde lunch rond de klok van 12.00 uur, konden de pas gecertificeerde verenigingen na de pauze naar het Arag Fairplaycenter, daar waar de VAR zijn werk wekelijks doet en kon men met eigen ogen zien hoe het daar te werk gaat.
De rest van de verenigingen, die overigens vorig jaar al een bezoek aan het Fairplaycenter hadden gebracht, mochten haar weg vervolgen naar de diverse zalen om de laatste workshops te doorlopen.
Als eindconclusie voor ons als afgevaardigden van het scheidsrechterskorps en onze vereniging, is dat we het als Arag gecertificeerde vereniging zo slecht nog niet doen, we steken zelfs ver boven de middenmoot uit! Ook de site van GSV’38 werd publiekelijk geroemd, omdat de site sinds onze eigen certificering, als ambassadeur voor de KNVB fungeert voor andere gecertificeerde verenigingen in het land.
Als toetje deze dag kregen we een inspirerende presentatie van niemand minder dan Bjorn Kuipers , die over zijn werk als scheidsrechter, maar ook als eigenaar van een supermarkt in Oldenzaal kwam vertellen. Topsport en ondernemen hebben vele raakvlakken zo bleek. Tijdens een inspirerend betoog leerden we de man achter de scheidsrechter ietsje beter kennen.

Hij besprak spelsituaties aan de hand van videobeelden. ‘Wat kan een scheidsrechter zelf zien en wanneer moet hij vertrouwen op zijn teamleden?  Alles draait om het team’. Zo konden we meeluisteren met onderlinge communicatie binnen team Kuipers op en rond het veld. ‘Door headset ben ik beter gaan fluiten’. Maar waar gewerkt wordt, worden ook wel eens fouten en verkeerde beslissingen gemaakt. Aan de hand van mooie beelden gaf Bjorn tekst en uitleg bij zijn beslissingen.

Dankzij de KNVB en ARAG  kregen alle aanwezigen na afloop ook het boek “Björn” mee als extra inspiratie. Natuurlijk gesigneerd door Björn!