GSV ’38 JO8-1 sluit met ongeslagen status de competitie af

Zaterdagmorgen een uurtje later dan normaal stond het thuis treffen tegen Groessen JO8-1 op het programma. Ohja, die tegenstander waar we onnodig thuis voor de winterstop van verloren. Tijd voor revanche. Met 15 punten uit 5 wedstrijden is vandaag de taak om ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. Na een kleine vertraging om 10.00u begon uiteindelijk tien minuten later dan gepland de wedstrijd.
GSV schoot uit de startblokken want binnen no-time out lieten de gastheren zien dat er vrij weinig te halen viel in Giesbeek. Na 5 minuten spelen stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord door twee goals van Finn en een goal van Mace. Daarna dachten we dat de wedstrijd al binnen was en gingen we iets te nonchalant verder en lieten wij Groessen terug in de wedstrijd komen tot 3-2. Gelukkig bracht Sem even wat lucht en zorgde voor een marge van twee doelpunten. Maar het bleef rommelig aan GSV zijde en vlak voor de time-out bracht Groessen wederom de spanning terug door de 4-3 te scoren. Na de time-out tapte GSV toch uit een ander vaatje en liet de bal beter rondgaan. Dit had toch een beter effect voor de ploeg want vrij snel zorgde Finn voor zijn 3e goal deze ochtend (5-3). Niet veel later een vervelende charge op Mace. De scheids wees naar de stip. De penalty zelf werd met wat pech op de paal geschoten maar in de rebound was Sem alert en zorgde voor de 6-3. Op slag van rust zorgde Finn voor nummertje 4 en de 7-3 ruststand.
Na de rust waren de jongens in het eerste gedeelte niet te houden, de ene uitgespeelde goal was nog mooier dan de andere en de jongens liepen gauw uit naar 10-3 door twee goals van Mats en een goal van Sem. Na die goal was de wedstrijd wel gespeeld en binnen handbereik. Die gedachte heerste ook bij de spelers want het werd net als na de 3-0 wat nonchalant. Met een goal van Mats tussendoor kwam Groessen uiteindelijk nog terug tot 11-7 en daarmee werd ook de 6e wedstrijd winnend afgesloten.
Een knappe presentatie en een erg indrukwekkende reeks van deze jonge gretige talenten uit Giesbeek. Nu twee weken rust en dan gaan we, als het goed is ons geluk beproeven, een klasse hoger waar de jongens wel aan toe zijn en waarschijnlijk wel thuis horen.