GSV ’38 JO8-1 begint competitie met overwinning

Na 3 voetballoze zaterdagen en in afwachting van de nieuwe competitie indeling, startte vandaag competitie fase 2 voor het team onder de 8 jaar. 

Vandaag ontvingen wij DCS uit Zevenaar. Tegenwoordig wel de grootste club uit onze gemeente. Het was nog even spannend van de week met een afmelding van Yari en Milo(ziek) of we er niet meer zieken bij kwamen maar uiteindelijk kon Milo toch aanhaken voor dit treffen en konden we met 1 wissel aanvangen. 

In de eerste helft voetbalden we meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander. Want goed voetballen kan dit team wel alleen ontbrak het aan scherpte en vergaten we soms onze taakjes. Een geluk was dat de tegenstander van een wat minder kaliber was en kwamen wij af en toe goed weg en gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mace en ook door een paar goede reddingen van Finn.

In de rust wat super (wake up) ranja drinken, Finn gaf het keeperstenue aan Milo en er tegenaan. Dat hadden de jongens goed onthouden want in de 2e helft was GSV heer en meester. Het duurde ook niet lang en de bal lag bij DCS in het netje door doelpunten van Mats en Finn. Tussendoor door twee fouten achterin scoorde DCS tegen, zodat wij onze tegenstander nog niet definitief over de knie hadden gelegd. (4-2) Foutjes maken kunnen gebeuren, het gaat er daarna om ”Hoe ga je ermee om.” Nou dat deden de jongens prima want achterin werd door Ethan en Finn de ballen sneller vooruit gespeeld en was het Mace die een paar keer mooie steekballen aan de spitsen gaf. Hier had DCS helemaal geen antwoord meer op en liepen wij van 4-2 voorsprong uit naar een 11-2 overwinning door doelpunten van Finn, Jayvanni, Teun en Mace. 

De eerste punten zijn binnen, op naar volgende week een uitwedstrijd in Didam tegen DVC ’26.