Een spannend treffen met Groessen voor onze JO-8

Een frisse grijze zaterdagochtend maar gelukkig wel droog begon de JO8 aan de volgende opdracht om 9 uit 3 te scoren. Tegenstander op sportpark De Does was Groessen. Deze jongens kennen wij nog van de competitie fase 1 waar wij de punten pakten.

Vanaf het startsein was duidelijk dat Groessen in de tussentijd niet heeft stilgezeten en dat je met een hoop strijd en beleving een aardig eind komt. Onvermoeibaar waren ze en wij hadden de grootste moeite met onze tegenstander. Voetballend waren wij wel beter, alleen ontbrak het bij de juiste eindpass om gevaarlijk te worden voor de goal van Groessen. Uit het niets kwamen wij ook op een 0-1 achterstand, volgens mij ook de eerste kans van Groessen op dat moment. Veel duels werden er uit gevecht op het middenveld en Teun had de 1-1 op de schoen maar door een alles of niets sliding van Groessen bleef de 0-1 op het scoreboard. GSV begon wat beter te draaien en kansen ook voor Jayvanni en Yari alleen die bal ging er niet in. Tot vlak voor rust. Het was Mace die de bal uit de kluts met een rolletje in de hoek schoot en de 1-1 ruststand noteerde.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld GSV voetballend beter, Groessen feller in de duels. Lekker potje zo! Het werd nog fijner toen Mace een mooie steekbal gaf op Mats die op een knappe manier de bal in de verre hoek schoot. 2-1!! Eindelijk hebben we de voorsprong maar oeps bij de aftrap hadden wij nog een hosanna stemming want binnen 30 seconden was de stand weer 2-2! Terug bij af weer. Balen dat vlak voor de time-out een afstandsschot van Groessen in doel beland en wij tegen een 2-3 achterstand aankeken. Na de time-out deed Groessen 1 ding en dat was het beperken tot verdedigen en wij probeerden maar lukte geen gaatje te vinden in de Groessense verdediging. Alleen een prachtig afstandsschot van Finn die door de keeper losgelaten werd en daarna met man en macht werd weggewerkt door Groessen was de grootste kans voor ons op de gelijkmaker.

Enorm balen een nederlaag voor ons! Pechdag kan gebeuren.
De trainers van Groessen waren het erover eens dat een gelijkspel eerlijker was geweest. Zo oneerlijk kan voetbal zijn! De volgende keer hebben wij het geluk aan onze zijde!!!

Van de week weer lekker trainen en volgende week zaterdag weer een nieuwe thuiswedstrijd!