Een spannend treffen in en tegen sv Loil

De weergoden zijn voor de tijd van het jaar nog goedgezind want met een aangenaam temperatuurtje mochten wij de voorlaatste wedstrijd spelen in competitie fase 1 uit in Loil.

De tegenstander had net als ons alles gewonnen op de wedstrijd tegen Westervoort/AVW na. Dus dat beloofde een gelijkopgaande partij te worden tegen een ploeg waarbij de helft al een jaar onder de 8 had gevoetbald. De belofte kwam ook uit want het spel golfde op en neer en het was GSV dat door een foutje van Loil op 0-1 voorsprong kwam door Finn. In de eerste helft waren onze jongens niet helemaal scherp bij dode spelmomenten en dat resulteerde gauw in een 2-1 achterstand waarbij we ook de time-out ingingen. Even scherp zetten, mouwen opstropen en er tegenaan resulteerde in een mooie beloning. Een mooie aanval via Mace-Yari en als eindstation Finn voor 2-2 en een minuut later zorgde Ethan met een kanonskogel voor de 2-3. Zelfs had Mats de 2-4 op de schoen maar de keeper van Loil zat ook op keepen en voorkwam erger voor zijn team. Daarna werden we wat te frivool en hielden wij de concentratie niet vast. Door een mooie solo actie van Mace (doelpunt) en door goed keeperswerk van Teun haalden wij met geluk de rust met een 5-4 achterstand.

Na de rust kwamen we beter uit de kleedkamer en waren we ook wat scherper. De beloning van de wilskracht in de vorm van enkele kansen via Jayvanni, Milo en Teun bleef uit. Balen natuurlijk als de enige kans van Loil er gelijk in gaat. De achtervolging kwam gelijk via Finn waarna er werd gefloten voor time-out met een stand van 6-5. Een gelijkspel zat er zeker in als we na de time-out blijven spelen zoals het eerste deel. Maar na de time-out kwamen wij net wat te kort door gebrek aan concentratie waarbij het verschil gemaakt werd door de jongens van Loil die al een jaar in de Jo-8 zaten. Zo liepen ze snel uit naar een geflatteerde 9-5 voorsprong. Teun zorgde dat de eindstand wat dragelijker werd met twee mooie slalommen. Zo verloren we helaas met 9-7 uiteindelijk. Niet geheel onbelangrijk, die keurig worden bijgehouden door onze jongens. De penalty’s werden wel gewonnen na afloop van de wedstrijd. 

Een leuke gelijk opgaande pot waar we uiteindelijk net fysiek wat te kort kwamen. De koppen omhoog en op naar volgende week een thuiswedstrijd tegen vv Dieren.