Een heuse thriller in de kop van de competitie voor de JO8-1

Het was al even geleden dat Giesbeek en omstreden wat gehoord hadden van de JO8. De laatste wedstrijd was 20 april, met daarna Koningsdag, meivakantie en pinksteren werden de wedstrijden uitgesteld en stond vandaag het treffen tegen nummer 3 OBW JO8-1 op het programma. Voor een korte opfrissing hebben deze talentvolle jongens besloten na de laatste nederlaag op 16 december 2023 niet meer te verliezen dit seizoen. Dit resulteerde in een zaalkampioenschap en een 1e plaats in Maart op het veld(zonder puntverlies) en nu uitkomend in de 2e klasse waarin ze in de eerste 3 wedstrijden 7 punten haalden. Met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg kan het het zich nog altijd op de bovenste trede werken. Maar dan zal er eerst moeten worden afgerekend met een dubbel programma tegen OBW JO8-1(Vandaag) en OBW JO8-2 (Woensdagavond thuis).

De JO8-1 staat bekend als slow starters maar ook hier zit progressie in want de eerste drie wedstrijden kwamen wij vroeg op achterstand maar bleef ondanks dat OBW goed uit de startblokken kwam een tegendoelpunt uit. Dit ook te danken aan een goede redding van Milo. Die een hoge bal uit de hoek tikte. Nadat de eerste 5 minuten voorbij tikte kwam GSV beter in de wedstrijd en waren de eerste combinatie een feit, alleen de eindpass miste nog precisie om de tegenstander echt pijn te doen. Mats was dichtbij, alleen miste hij een teenlengte om de bal het laatste zetje te geven. Toeschouwers genoten van een mooie strijd want beide teams waren in het 2e deel van de 1e helft dicht bij een goal. Een scrimmage voor het doel van OBW ging ternauwernood naast de goal en Milo bleek weer een sta in de weg voor OBW met een goede redding. De rust leek op een 0-0 ruststand af te steven maar GSV deelde OBW toch op slag van rust een flinke tik uit. Een lange uittrap van Finn, werd opgevangen door Mace die Jayvanni in stelling bracht, waar het leek in eerst instantie dat de bal gered werd kwam die via een carambole toch weer tegen Jayvanni aan en de bal rolde de goal in. 0-1 was tevens de ruststand.

Na de rust kwam GSV gretig en geconcentreerd uit de kleedkamer. Omdat onze verdedigers Jayvanni, Ethan en Finn als een blok cement stonden dreef het OBW wanhopig tot schoten van afstand die vrij makkelijk naast gekeken konden worden door Milo. Aan de andere kant jaagden Mats en Teun de tegenstander goed af zodat ze gedwongen werden tot foute passes. Zes minuten na de pauze werd de score zelfs verdubbeld door een mooie actie, buitenom schoot Yari diagonaal de bal hard in de hoek. 0-2! Met een 2-0 voorsprong op zak brak er een fase aan waarin de JO8 iets te overmoedig begon te voetballen want vlak voor de time-out kwam OBW terug in de wedstrijd. Een overtalsituatie (3 aanvallers tegen Finn) werd ons te machtig, die onhoudbaar in de hoek werd afgedrukt. Het pechgeval komt er nog eens bovenop dat even later een bal die door onszelf van richting verandert ook in ons doel belandt en wij in korte tijd tegen een 2-2 tussenstand aankeken. Terwijl OBW dacht aan meer rechten wij als zo vaak de rug weer dat een tegenslag ons niet deert. Dit bleek ook vandaag weer eens want weer Yari die buitenom de tegenstander gaat en de bal vijf minuten voor tijd in de goal werkt. 2-3! Dit brak de ban weer want niet heel veel later schoot Mace bijna vanaf de middenlijn de bal bijna in de goal maar de bal zakte net te laat en ging rakelings over! In de slotminuut hielp de keeper van de tegenstander ons nog een handje door een afstandsschot van Finn door te laten gaan en zo werd de eindstand  bepaald op 2-4!

Zo werden de punten naar Gies meegenomen en kan het woensdag al het harde werken voor een fantastische serie bekronen. Maar ook woensdagavond thuis tegen OBW JO8-2 zal er weer vol voor gestreden moeten worden!