De veldcompetitie start zeer vroeg uit in Zevenaar voor JO8-1

Door de sneeuwval en vorst kon er vorige week niet gevoetbald worden maar vandaag was er groen licht voor onze jongens. Een vroege uitwedstrijd om 08.30u tegen DCS JO8-1.

Het was vroeg voor de jongens en de slaap was nog niet helemaal uit in het eerste deel van de 1e helft want het was vrij duidelijk dat we beter waren dan de tegenstander maar als je 3 keer toe op achterstand komt door dekkingsfouten kan het weleens een zware ochtend worden voor de jongens. Gelukkig door een hattrick van Mace kwamen we telkens weer op gelijke hoogte en met enig geluk hadden we zelfs voor de time-out nog voor kunnen staan maar het schot van Milo ging net naast. De time-out kwam als geroepen om even de boel wakker te schudden en de geoliede machine op volle toeren te laten draaien. Dat gebeurde ook want Jayvanni jaagde goed door op de laatste verdediger en onderschepte de bal en knalde de bal in het netje. Ook de motor van Yari liep warm want met een mooie soloactie buitenom tekende hij voor de 3-5 voorsprong. Vlak voor rust werd de score zelfs 3-6 doordat Finn in de rebound op een schot van Mats de bal onhoudbaar binnen schoot.

In de tweede helft mocht Teun in het veld en Milo in de goal. We begonnen strijdvaardig en DCS kreeg het druk voor de eigen goal door een storm aan cornerballen. Uiteindelijk was het na corner 5 raak voor ons. Finn die met zijn knie trefzeker was. Daarna lieten we het een beetje lopen omdat we meer voor onszelf gingen voetballen. Omdat de tegenstander niet daadkrachtig was liep het voor ons goed af omdat Ethan en Finn net op tijd de spitsen konden afstoppen of Milo simpel kon redden op een van de weinige schoten. Na de time-out gingen we weer als team tegenaan en liepen we nog uit naar 3-11 door goals van Teun, Finn en 2 goals van Yari.

Zo zijn de eerste drie punten binnen voor de jongens. Een mooie teamprestatie!
Op naar volgende week dan spelen we thuis tegen DVV uit Duiven.