De finaledag in de zaal voor koploper GSV ’38 JO8-1

Strakke koppies bij de jongens van GSV ’38 JO8-1 want als gedeeld eerste met hoofdklasser DVC ’26 JO8-1 gaan ze de laatste speeldag in. Voor DVC ’26 een makkelijker opgave vandaag voor GSV wordt het hard werken en twee teamprestaties neerzetten om als eerste te eindigen. Voorlopig hebben ze nog niets want eerst moet er met de voeten gesproken worden.

De eerste wedstrijd is tegen oude bekende Westervoort/AVW ’66 begonnen in de 3e klasse bij ons maar kampioen geworden en nu spelend in de 2e klasse. Zelf verloren wij er nipt van, maar waren wij niet kansloos. Met ”Clean Sheet” Milo in de goal met achterin de betonnen muur genaamd Finn en Jayvanni moest vanuit achteruit de toon gezet worden richting onze controleur ”Mace” en onze stoottroepen voorin Yari, Mats en Teun. Net als vorige week werden de mouwen weer opgerold om onze huid duur te verkopen. Onze tegenstander probeerde tegenstand te bieden maar was eigenlijk niet bestand in het begin tegen onze betonnen muur achterin. Het duurde ook niet heel lang voor de 1-0 daar was door Yari. En nu door, dat deden onze jongens ook maar Westervoort kwam wat beter in de wedstrijd en bood wat meer tegengas. Een schot naast onze goal en een belangrijke redding van Milo zorgde ervoor dat de 1-0 op het scorebord bleef. Toen in de tegenaanval Mace de 2-0 binnen knalde 6 minuten voor tijd was het Westervoortse verzet gebroken en liepen wij zelfs uit naar 5-0 door goals van Yari, Mats en Finn.

Die is in de pocket op naar de laatste wedstrijd tegen nummer 3 DVV JO8-1. Milo ruilde het keeperstenue in voor het rode shirt en Teun deed dit omgekeerd voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd. Trots moeten alle aanwezige ouders/supporters zijn geweest op de kinderen hoe er vastberaden DVV (speelt ook een klasse hoger) vanaf minuut 1 het zwijgen op werd gelegd. BAM! De vroege 1-0 van Mace zorgde natuurlijk ervoor dat we wat makkelijker de spanning ervan af konden voetballen. Tegenstander DVV probeerde de gelijkmaker te forceren maar Teun bleek ook een prima sta in de weg te zijn in het Giese doel. Met nog tien minuten op de klok is het Yari die zichzelf prima vrij speelde en onberispelijk de 2-0 binnen knalde. Het begint erop te lijken zal je nu denken…maar even een concentratie foutje bij onze opbouw zorgde voor een aansluitingstreffer van DVV. Spanning weer terug in de wedstrijd, vaak slaat dat over op de ploeg die voor staat en wordt de ploeg die achterstaat hongerig. Maar zenuwen van staal want nog meer vastberadenheid bij de jongens uit Gies zorgde snel voor de 3-1!! Om definitief het kampioenschap veilig te stellen werd vlak voor tijd de 4-1 nog op het scorebord genoteerd en mag dit team zich kronen tot zaalkampioenen! In een competitie met een hoofdklasser en 3 ploegen die een klasse hoger spelen is dat een TOP teamprestatie!

Om het te vieren slaan we donderdag even de training over om een klein feestje te bouwen! Het slotwoord is voor Theo Reitsma met de zin ”Dit is een goed stel hoor”  (EK 1988) 

Over twee weken wacht ”mits de weergoden ons goedgezind zijn” de veldcompetitie weer!!