5e elftal verliest onnodig thuis van Groessen 5

Zondagochtend, droog buiten en een langzaam ontwakend zonnetje, ideale omstandigheden dus voor het maken van een elftalfoto. Een aantal spelers had er alles aan gedaan om maar niet op deze foto te hoeven komen, waarschijnlijk bang om door een naaste collega met een wel succesvolle sportcarrière herkend te worden. Zo had Bronkie extra vakantiedagen opgenomen en moest onze aanvoerder Lars van den Cauberg zelfs in quarantaine na in contact geweest te zijn met één of meerdere besmette personen. Waar dat gebeurd is mocht hij ons niet vertellen, dat wilde OBW niet. Jelmer komt alleen als hij betaald krijgt voor een fotoshoot en Sven komt standaard overal te laat, al denkt Summer daar heel anders over. Oude krijger Patje, Frenkie Puyol en jonge hond Yannick moesten de opengevallen plaatsen innemen.  Jordi maakt al weken, zeker voor een brandweerman, een zeer uitgebluste indruk. Zaterdagnacht werd hij ook nog eens overmand door terugkerend vlagvrees. Om 01:00 uur belde hij Augie wakker in de kroeg en die wilde gelukkig voor hem deze ochtend wel de vlag ter hand nemen, waarmee Augie ook nog zijn weekendje weg met ons elftal veiligstelde. Zo’n elftalfoto is nog een heel gedoe, maar nadat Epco nog wat met spelers had geschoven, om zo lengte en vooral gewicht gelijkmatig over de foto te verdelen, kon hij eindelijk het ultieme kiekje maken.

Om klokslag 10:00 uur kon Foppe dan eindelijk voor het begin van de wedstrijd fluiten. Baco Ari had dit weekend ruimschoots tijd genomen voor zijn andere hobby en was dan ook, volgens eigen zeggen, er vandaag helemaal klaar voor. Mede daardoor hadden we goede hoop op een goed resultaat, maar aan het einde zou blijken dat hoop vaak slechts uitgestelde teleurstelling is. De beginfase van de wedstrijd was erg rommelig, maar gelukkig keek de staf ook deze zondag recht tegen de zon in en zagen zo de meeste van de foutieve passes niet. Een hoekschop werd door Willem met de kop goed voor het doel teruggelegd, maar de opvallend zeer actieve Bassie schampte slechts de bal. Aan de andere kant was het Rinus die bijna zijn eigen doelman passeerde, maar tot ieders opluchting ging de bal net langs de goede kant van de paal. Rinus had vlak daarna wel een goede onderschepping, liet de bal van schrik liggen toen Willem hard LOS!  Riep en zag vervolgens dat de Groessense doelman goed geluisterd had en Willem’s droge knal gewoon liet lopen. (1-0). Inmiddels was onze Baco Ari na een frontale botsing met een te brede, in een te klein shirt gestoken tegenstander, geblesseerd geraakt, maar moest hij bij gebrek aan een vervanger tot de rust in het doelgebied blijven door strompelen. Misschien had het daarmee te maken of met matig verdedigen, maar voor rust wist Groessen de achterstand toch nog om te draaien in 1-2. Nog meer tegenslag volgde, want Patje moest met een hamstringblessure ook nog eens vroegtijdig naar de kant.

Daar Sven deze ochtend zijn wekker met smoes-functie niet had kunnen vinden en dus pas aan het einde van de eerste helft aan kwam kakken, moest hij voor straf na rust de geblesseerde Baco Ari onder de lat vervangen en moest dat doen in een inloopshirtje, zodat de paar aanwezige supporters op zijn rug konden lezen wat zijn medespelers en stafleden van hem vonden.

In de tweede helft ging het vanaf het begin een stuk beter en groeiden we langzaam in de wedstrijd, nadeel is dan wel dat de shirts steeds strakker gaan zitten. De mooiste aanval liep via Willem die Jesse aan de linkerkant diep stuurde, die zorgde op zijn beurt voor een perfecte voorzet die tot slot bij de tweede paal door Nelis in één keer uit de lucht binnen gepantoffeld werd. (2-2).  We gingen nu voor de volle drie punten, maar de Groessense doelman redde bekwaam op afstandsschoten van de inmiddels ingevallen Frenkie Puyol en vooral op die van, de altijd zwijgzame, Twan. Aan de andere kant probeerde Oh-no onze doelman te passeren, maar raakte hij de bal net verkeerd genoeg. Ook kwam onze surrogaat doelman Sven een paar keer levensbedreigend uit het doel en had hij geluk dat Foppe een oogje dichtkneep, anders had hij na het veel te laat komen er ook nog veel te vroeg af gemoeten. GSV leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ja, een wedstrijd kan raar lopen, net als Kees trouwens, die leed daardoor onnodig balverlies en leidde daarmee een Groessense aanval in. Sven wist met een fraaie showduik de eerste inzet nog te keren, maar de terugspringende bal werd alsnog door een tegenstander binnen gewerkt.  (2-3). Inmiddels was het scheidsrechter Foppe in de lies geschoten en had hij, samen met Baco Ari, niet misstaan in Monthy Python’s Ministry of Silly Walks. 

Zijn ongemak bracht Foppe ertoe om geen extra tijd meer bij te trekken en zo was een onnodige nederlaag een feit. Zo bleek maar weer, in het verleden NIET behaalde resultaten bieden vaak een garantie voor de toekomst. Na deze deceptie kwam er na afloop geen druppel drank bij ons op tafel… het bier werd dan ook wel heel erg voorzichtig ingeschonken.