4e elftal wint ondanks én dankzij Bram laatste wedstrijd en eindigt als derde

Afgelopen dinsdag speelde het 4e elftal zijn laatste wedstrijd van dit seizoen en bij winst zou men de derde plek op de ranglijst veilig stellen. Tegenstander was echter SDZZ 4 waar we onlangs een zwaar bevochte zege wisten te behalen, al leek de wedstrijd die zondag meer op oorlog in korte broekjes. Terwijl deze dinsdag de hemelsluizen wagenwijd open stonden en zelfs de ratten met een paraplu rondliepen, had onze consul Cees besloten dat er toch gespeeld kon worden, maar had hij wel uit voorzorg een andere scheidsrechter geregeld. Bij aankomst op ons sportpark was het hoofdveld al speelklaar gemaakt door Jordi, die blijkbaar heel erg gebrand is om het baantje van de afscheid nemende Tijmen over te nemen.  Daar gaat Witheet volgend seizoen nog veel plezier aan beleven!

Yannick had deze avond gelukkig geen bami gegeten, maar oogde aangebrand, blijkbaar was hij in het weekend een nieuwe vlam tegengekomen. Yannick mocht daarom op de bank beginnen, wat Witheet deed besluiten om de stromende regen te verkiezen boven een plek in de dug-out, wetende dat die Tinderveld weer 45 minuten lang vloeiend onzin ging spreken. Pieter mocht deze wedstrijd starten, maar werd in zijn afscheidswedstrijd tot zijn eigen verbazing in de rust toch gewisseld door zijn eigen tweelingbroer, die bepaalt blijkbaar alles, er kan tenslotte maar één kapitein op het schip zijn. Bassie had stiekem tijdens de warming-up de schoenen van Michiel aangetrokken, maar kwam er al snel achter dat het scoren niet aan de schoenen ligt, maar aan diegene die ze aan heeft. Bronkie had de vierdaagse als voorbereiding gelopen en was klaar voor de basis, maar de vraag blijft hoelang hij het dan vol gaat houden. Hij vormde de eerste helft met Bram het centrum van de verdediging en die laatste was waarschijnlijk met de verkeerde benen uit bed gestapt. Hij had de hele wedstrijd problemen met de bal, zijn directe tegenstander, die meer dan een kop kleiner was, en de scheidsrechter. GSV begon wel goed en had een overwicht op het veld, zonder dat dit tot erg veel goede kansen leidde. Bassie kopte een corner naast, Michiel schoot in het zijnet en na een goede onderschepping speelde Donny zich vrij en werd zijn schot gekeerd door de doelman. We hebben trouwens nog steeds een vacature voor een vrijetrappen-specialist, bij afwezigheid van Nelus mocht Twan het van net buiten de zestien proberen, maar hij schoot hoog en ver naast. Baco Ari was nog niet getest toen plots een bal in onze zestien viel, ons centrale duo keek elkaar in de ogen, twijfelden vervolgens beiden, waarna Bronkie’s eerste uithaal de bal miste, Bram slechts toekeek en Bronkie’s tweede uithaal wel raak was, zij het dat het hier het been van de spits, de directe tegenstander van Bram, betrof. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen die door deze zelfde spits werd binnengeschoten, al zat Baco Ari er nog dichtbij (0-1). Niet veel later ging de bal wederom op de stip, maar nu in ons voordeel. Jelle die tot dan toe opvallend veel balverlies had geleden, ging vol voor een diepe bal, waarna hij door de flink uit de kluiten gewassen doelman werd getorpedeerd en zo GSV ook een strafschop mocht nemen. Normaliter een zekerheidje voor Michiel, maar de doelman koos de goede hoek en wist zo de aansluittreffer voor de rust te voorkomen.

 

Na de rust kwam Yannick in het veld en kon Witheet eindelijk weer plaatsnemen in de dug-out. Donny werd onderuitgehaald en nu was het Michiel die zich over de toegekende vrije trap ontfermde, maar wat van elf meter niet lukte, lukte van net buiten de zestien ook niet, hij schoot laag en ver naast. Even later ging Michiel na één van de weinige goede lange ballen van Bram fel door op de doelman, maar die gaf geen krimp en voorkwam opnieuw een doelpunt. Michiel moest na deze actie naar de kant met een blessure dachten we, maar het bleek slechts een rookpauze. Uit een vrije trap van Lars kopte de inmiddels ingevallen Rinus van dichtbij naast en de tijd begon te dringen en een goede afloop van deze avond leek ver weg. We werden echter in het zadel geholpen door de tegenstander, Twan schoot van te ver, maar wat eigenlijk een makkelijke prooi voor de doelman had moeten zijn, werd een grabbelbal die onder zijn armen door het doel inrolde (1-1). Yannick werd gesommeerd om direct de bal uit het doel te halen zodat de wedstrijd snel hervat kon worden en we nog wat tijd hadden om voor de volle winst te gaan. Hij overdreef daarbij wel, want nadat hij snel de bal uit het doel gehaald had, wilde hij vervolgens ook zelf de aftrap nemen. Michiel had na een shot nicotine zijn plek weer ingenomen en werd vlak voor tijd door een te hoog geheven been licht in het gezicht geraakt, wat opnieuw een vrije trap opleverde, net buiten de zestien. Inmiddels hadden alle zogenaamde specialisten wel een poging gewaagd en hopeloos gefaald, dus mocht Bram, die nog niets positief aan deze wedstrijd bijgedragen had, een poging wagen. Tot ieders verbazing en die van de doelman verdween zijn schot met een vreemde curve in het doel en mocht Bram zich tot matchwinnaar laten kronen (2-1). Niet veel later was het tijd en bleef het 4e elftal zo elf wedstrijden op rij ongeslagen en eindigt men op een fraaie derde plaats in de rangschikking.  Michiel werd met afstand topscorer al kwam hij niet in de buurt van de door hem beloofde 25 doelpunten.

 

Uiteindelijk kijken we met veel plezier terug op dit seizoen waarin we vooral het tweede deel van het seizoen een prachtige reeks hebben neergezet en we vooral veel gelachen, gescholden (Willem) en vele feestjes met elkaar gevierd hebben.

Nee, wij zijn géén alcoholisten, wij drinken niet omdat we dan gezelliger zijn, maar omdat jullie dan gezelliger lijken.

Het 4e elftal wenst u allen een zeer fijne zomervakantie toe en we zien/spreken elkaar weer volgend seizoen.