4e elftal wint eerste (beker)wedstrijd

Het is vast even wennen voor u als lezer, net als voor supporter Arend, maar het 5e elftal van vorig seizoen is toch echt het 4e elftal geworden. Dat is trouwens niet te danken aan de resultaten van het vorige seizoen en ook niet vanwege de twee redelijke aankopen die we in de zomer gedaan hebben, maar dit is gebeurd enkel door het wegvallen van (weer) een seniorenteam. We zijn dan ook niet door de KNVB in een hogere klasse ingedeeld, want zij zien ons nog steeds als kelderklasse materiaal. Iedereen van ons koos zo zijn eigen voorbereiding op het nieuwe seizoen; Zo besloot Donny zijn ja-woord te geven aan zijn Sophie en dat lukte wonderwel, ondanks dat hij niet zo’n prater is. Op weg naar het feest kwamen wij erachter dat niet alle taxi’s van dezelfde firma dezelfde prijs hanteren voor dezelfde afgelegde afstand. Gelukkig was er drank in overvloed, al moesten we wel weer een optreden van onze one-hit wonder Silly Velz op de koop toe nemen. Deze bruiloft bracht onze doelman Baco Ari blijkbaar op ideeën, want hij besloot zich op te geven voor het programma ‘Lang leve de liefde’. Hij houd blijkbaar wel van die liefdesexperimenten want hij heeft in de zomerstop ook nog  lopen flirten met onze concurrent DVV, maar die bleken zelf al een k.u.t. keeper te hebben, dus gelukkig voor ons zitten we nog minimaal een seizoen aan hem vast.

Als staf zijn we dit seizoen natuurlijk benieuwd naar de verrichtingen van onze twee aankopen Bram en Michiel. Bram solliciteerde met zijn optredens in het 2e elftal al jaren naar een plek in ons elftal en Michiel kwam er uiteindelijk achter dat zijn levensstijl combineren met een plek in de selectie onhoudbaar was, die combi kan alleen bij ons. Michiel is nu herstellende van een operatie en nam de voorbereiding dan ook zeer serieus, dat gold blijkbaar niet voor iedereen.

 Conclusie: Michiel hoopt binnenkort zijn wedstrijdminuten te maken en Bassie heeft een nieuwe bolide, in ieder geval is deze parkeergarage bestendig.

 

Willem had in al zijn wijsheid besloten dat wij dit seizoen deelnemen aan de bekercompetitie voorafgaand aan het seizoen. Dat dan de eerste wedstrijd op de zondag van het Schuttersfeest valt neemt hij dan op de koop toe. Op onze traditionele BBQ op de zaterdagmiddag voorafgaand aan het Schuttersfeest werden we door onze sponsor Theo en Ans verblijd met nieuwe warmloopshirts, door Theo zelf ontworpen.

 Na de BBQ en aansluitend de zaterdagavond in de schutterstent was het voor een aantal spelers moeilijk om de ochtend erna aan te treden voor een bekerwedstrijdje. We moesten uit naar EDS en dan moet je eerst nog maar eens zien dat je in Ellecom. Rinus had een shortcut gevonden, maar dat werkt alleen als je heel hard rijdt. Terwijl een deel de laatste nicotine naar binnen werkte, hadden de wat ouderen onder ons nog tijd om wat historisch materiaal uit te wisselen. Zo wist Willem dat het naastgelegen huis van Avegoor eind 1940 gevorderd was door de Duitsers om te dienen als opleidingskamp voor Nederlandse jongeren met sympathieën voor het Duitse SS gedachtegoed. Gelukkig moesten we na één peukie al omkleden en kwam er zo een vroegtijdig eind aan deze aflevering van ‘Willem’s andere tijden sport’.

Na eerst de show gestolen te hebben met onze nieuwe inloopshirts moest er nog een harde noot gekraakt worden. Willem en Bronkie, onze Dr Jekyll and Mr Hyde, besloten uiteindelijk dat gezien de toestand waarin Baco Ari op dat moment verkeerde, het medisch niet verantwoord was om hem op te stellen. Hij zag er uit alsof hij net uit een aflevering van ‘The Walking Dead’ was weggelopen. Soms moet je iemand ook tegen zichzelf in bescherming nemen, vandaar dat Bassie gesommeerd werd om het keeperstenue aan te trekken. Uiteindelijk kon de scheidsrechter toch nog op tijd vanaf het groene kunstgras de wedstrijd in gang fluiten.

Bassie moest er nog even inkomen, gezien het feit dat hij de eerste terugspeelbal, ongehinderd maar hard op het achterhoofd van onze Bram schoot, die meteen wist op welk niveau hij beland was. Misschien was hij nog boos over dit voorval, maar even later vond Bram met een verre trap aanvoerder Twan die na een prima aanname koeltjes afrondde (0-1).  Bassie moest aan de andere kant handelend optreden na een missertje van Onno. Onze Tinderveld was even later in zijn eerste wedstrijd al dicht bij een doelpunt, nadat een vrije trap van Bram via de muur voor zijn voeten belandde, haalde hij gelukkig zonder na te denken vol uit en joeg de bal in de touwen. Helaas vond de scheidsrechter dat dit naar buitenspel rook en keurde de treffer af, onbegrijpelijk wij roken niets. Yannick nam sportief revanche door niet veel later een klutsbal uit een hoekschop, zonder het zelf te weten, binnen te lopen (0-2). Aan de overkant trapte Kees in de buitenspelval van Bronkie en zo moest er weer een puike redding van Bassie aan te pas komen om een tegentreffer te voorkomen. Voor de rust waren er nog mogelijkheden, maar Jelmer kwam alleen voor de doelman maar wist geen hoek te vinden en een afstandspoeier van Bram werd door de doelman op prachtige wijze uit de kruising geranseld.

In de wetenschap dat Yannick zijn eerste treffer al gemaakt had en binnenkort Michiel zijn opwachting gaat maken, lag er plots veel druk op de schouders van de twee nieuwe voorwaartsen die na rust de arena betraden, Jarik en Silly Velz. Eerstgenoemde had echter niet lang nodig, want na wat pingelen in de zestien schoof Jarik de bal behoedzaam in de verre hoek (0-3) en na weer een lange bal van onze Bram en een puike aanname schoot hij maar meteen ook een tweede binnen (0-4). Bassie stond bij een vrije trap wat te ver in de hoek en zo moest hij korte benen maken om op tijd in de andere hoek de bal klemvast te kunnen pakken. Yannick had zich onsterfelijk kunnen maken door twee doelpunten in één wedstrijd te maken, maar een perfecte voorzet van Twan wist hij niet binnen de palen te duwen. Jarik was inmiddels op zoek naar zijn hattrick, maar gelukkig werd zijn schot door de doelman gepareerd en kon in de rebound Willem de bal binnen koppen. (0-5). Jarik, nog steeds op zoek naar zijn hattrick, vond opnieuw de doelman op zijn pad en nu was het Silly Velz die de rebound snoeihard binnen ramde (0-6). Hij had ook nog een tweede treffer kunnen maken, maar een voorzet van Jarik, die eindelijk ook op zoek was naar zijn medespelers, kopte hij hard op de paal. De tegenstander had het inmiddels opgegeven en stuurde zelfs een invaller met enkelsokjes, maar zonder scheenbeschermers binnen de lijnen. Dan neem je toch een risicootje, met Bram en Donny in onze ploeg. Uiteindelijk wist EDS, na wat onoplettendheid in onze defensie, nog een eretreffer te maken (1-6). Dat zorgde voor grote opluchting op de bank, hoefden we in de schutterstent Bassie’s oreren niet aan te horen!.