4e elftal verliest tweede bekerwedstrijd na dramatische tweede helft

Deze zondag moest het 4e elftal aantreden voor de tweede bekerwedstrijd tegen SC Doesburg 4. Het zou een snikhete dag worden, zo’n dag dat de GFT bakken beter ruiken dan sommige mensen. De scheidsrechter had er echter wel zin in, want die was als eerste op ons sportpark aanwezig. Hij was tevens de eerste en enige die een serieuze warming-up deed en stond vijf minuten voor aanvang al te popelen om te beginnen. Willem had inmiddels zijn hitteplan erbij gepakt en besloot in verband met de weersomstandigheden in onze nieuwe roze warmloopshirts te spelen, het werd een soort RozenSontag dus. Baco Ari mocht weer in het doel plaatsnemen, nadat hij afgelopen week uit de dood was opgestaan, gelukkig maar want reservedoelman Bassie was geblesseerd aan zijn hand. Baco Ari, binnenkort te bewonderen op de Nederlandse zender, begint al een beetje een BN’er status te krijgen. We zijn dan ook benieuwd naar de eerste opnames. Zelf blijft hij er vrij rustig onder, “Seks op de TV kan geen kwaad, behalve als je eraf valt” aldus Ari zelf.

GSV begon goed aan de wedstrijd, een schot van Donny vloog net over en als Silly Velz gesprongen had, had hij een door Jarik getrapte hoekschop simpel kunnen binnenkoppen, maar nu kon het Angerlo’s Nieuws nog niet onder hem door.  Even later was het dan toch raak; Jelmer vond Donny die in de vijandelijke zestien er eerst een prachtige shuffle uitgooide om vervolgens de bal voor te geven, waarna Jarik onberispelijk afrondde (1-0). Nadat Brammetje een verkeerde aanname met een lompe overtreding corrigeren moest, was het Baco Ari die de goed genomen vrije trap nog uit het doel wist te ranselen. Voor de rust had GSV mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar de Doesburgse doelman wist te redden op inzetten van Twan en Silly Velz en een treffer van Twan werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Michiel, op de weg terug, stond voor de rust aan de vlag en dat was een hele tijd geleden, wat de scheidsrechter ook niet ontgaan was.

Na de rust ergerde Willem zich weer kostelijk, alles ging mis, een typisch gevalletje van ‘de temperatuur stijgt, het niveau daalt’. Vooral de invallers hadden het moeilijk, zo stond Sem wel in de spits, maar zat hij niet in de wedstrijd, Net als de na rust ingevallen Lars van den Hooggebergte, die na twee minuten al geel kreeg na een overtreding ter hoogte van de middenlijn en dat betekende automatisch een 10 minuten tijdstraf. Volgens Lars was dit geen gele kaart waard, maar we leggen het hem nog even uit. Overtredingen kun je onderscheiden in onvoorzichtig (geen kaart), onbesuisd (gele kaart) en met buitensporige inzet (rode kaart). Deze overtreding was onvoorzichtig, onbesuisd en lichtjes buitensporig en dus kwam hij met geel nog goed weg. Het zou het beginpunt van het einde betekenen. Met een man meer was het na een paar minuten al raak voor de mannen uit Doesburg. Simpel combineerden ze door het centrum van de verdediging en schoten de gelijkmaker binnen (1-1).  Yannick werd vervolgens door Twan alleen op de doelman afgestuurd en hij had GSV weer op voorsprong moeten schieten, maar twee wedstrijden op rij scoren is misschien ook wat teveel gevraagd. Teun zag met enig leedvermaak toe, hoe zijn broer Kees, die na rust zijn plaats had ingenomen, door de watervlugge buitenspeler aan alle kanten voorbij gesneld werd. Volgens Teun lag dat aan de nieuwe schoenen van Kees.

Vervolgens waren de voorzetten van deze rechterkant allemaal gevaarlijk, zeker als we dan zelf ook nog de helpende hand toesteken. Sven die ons beloofd had dit seizoen wat meer met verstand te voetballen, had dat echter thuis gelaten. Voordat de voorzet in de zestien plofte, beukte hij een tegenstander hard in de rug, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Dit buitenkansje liet Doesburg niet onbenut en pakte zo de voorsprong in de wedstrijd (1-2). GSV was nu geknakt en Kees kon alleen maar toekijken hoe zijn tegenstander de een na de andere voorzet voor het doel bleef slingeren, dat leverde de (1-3) en na een misverstand tussen Rinus en Baco Ari vloog ook nog eens de (1-4) binnen.  Enig hoogtepuntje van de tweede helft was de terugkeer van Michiel die nog een klein kwartiertje mocht meedoen. Een balletje uit de lucht met de hak aannemen en vervolgens je directe tegenstander een panna geven bracht nog even een glimlach op de gezichten van de toeschouwers, maar dat kon de ruime nederlaag niet verdoezelen. We probeerden na de wedstrijd onze teleurstelling nog te verdrinken, maar deze bleek verdomd goed te kunnen zwemmen.