4e elftal trekt overwinning over de streep

Vorige week, zondag 15 oktober, stond de thuiswedstrijd tegen SV Gelders Eiland 2 op het programma, maar greenkeeper Dolf verbaasde iedereen door deze wedstrijd af te gelasten. Precies een week later stond deze wedstrijd opnieuw op het programma en weer werd menig wenkbrauw gefronst toen de wedstrijd nu wel bleek door te gaan. Gezegd moet worden dat op het eerste gezicht het 2e veld er redelijk uitzag, maar na tien minuten ploeteren vloog het voor ons opvallend grote getale aanwezige publiek, (het was de enige wedstrijd deze zondag), de plaggen gras om de oren.  Jordi was vandaag afwezig en had weer eens geluk, want hij had gekozen voor een autocross die vanwege de vele regenval wel afgelast was. Gelukkig voor Witheet was Bokkie weer terug van vakantie, zij het nog steeds zonder sleutels. Augie zou vandaag de vlag ter hand nemen, ware het niet dat ze hem tijdens de zaterdagmiddag/avond of nacht in de rug geschoten hadden, waardoor hij niet zonder hulp in zijn sokken kon komen. Hij was er wel, maar liep erbij alsof hij met het goede been uit een hoogslaper was gestapt. Om 10:00 uur klonk dan eindelijk het fluitsignaal van scheidsrechter Cees en ging het 4e elftal op zoek naar de eerste thuisoverwinning in deze competitie.

 Ondanks de hartstochtelijke aanmoedigingen van reserve Willem had Jelle een off-day, hij lag voortdurend in het gras en deed vooral niets met de goede kansen die hij kreeg. Michiel liet een inworp handig lopen waardoor Jelle vrij voor het doel kwam, maar hij treuzelde te lang waardoor zijn schot gekraakt werd. Even later miste hij een opgelegde kans na een goede voorzet van Onno. Michiel werd daarna in de zestien ontdaan van zijn standbeen, maar Cees vond het niet pijnlijk genoeg voor een penalty, de aanval liep door en de bal werd in de zestien gedropt, waarna Jelle licht geduwd werd en kermend naar het gras ging. Cees besloot, alsof hij zelf de pijn voelde, nu wel een strafschop toe te kennen. Gelukkig voor ons stond Twan nog niet in het veld en dus mocht Michiel het proberen, die twijfelde niet en schoot GSV hard na 15 minuten op voorsprong (1-0). Jelle moest, tot opvallend veel vreugde van zijn vervanger Willem, geblesseerd opgeven, maar kon zo wel eerder bij ’t Schop beginnen. Jelle zit even in een dalletje, maar we houden ons maar vast aan het idee, dat naast een dal altijd twee pieken liggen. Hij zag trouwens zelf het probleem niet, totdat hij na het douchen in de spiegel keek. Zijn enthousiaste opvolger Willem deed het trouwens niet veel beter. Na een goede pass van Nelis kreeg Willem een niet te missen kans, maar wat volgde was slechts een ongelooflijke mispeer. Ook Nelis wist daarna het doel niet te vinden, na een kaats van Willem schoot hij met een boogballetje hoog over.

Zo gingen we met een kleine voorsprong aan de thee en dan wordt er zoals altijd aangegeven dat we na rust meteen scherp moeten zijn, maar na twee minuten lag de gelijkmaker al weer binnen. Een lange bal die door Teun niet goed ingeschat werd, gevolgd door een voorzet die door een geheel vrijstaande tegenstander simpel binnen getikt kon worden (1-1). Willem had GSV weer op voorsprong kunnen schieten, maar bij een stiftje van Jarik kwam hij net te laat en verdween de bal voorlangs. Gelukkig kregen we wat hulp van de tegenstander die in de zestien met een te hoog been Michiel te lijf ging en opnieuw wees het vingertje van Cees richting penaltystip en ondanks dat Twan inmiddels binnen de lijnen was mocht Michiel de strafschop verzilveren (2-1). Kort daarna was het Jarik die Twan de zestien instuurde en zijn voorzet verdween met een beetje hulp van de tegenstander achter de doelman (3-1). Onze Donny kon zich vandaag weer helemaal uitleven op dit gladde veld en tegenstander. Vader Henne kneep langs de lijn af en toe van schrik een oogje dicht, volgens hem is het vervelendste van kijken naar je eigen kinderen dat je waarschijnlijk dingen van jezelf herkent. We kregen nog een aantal mogelijkheden op meer, maar de winst leek wel binnen te zijn, maar daar dacht onze doelman heel anders over. Nadat Rinus met een sliding een zeker doelpunt wist te voorkomen, leek even later Baco Ari een vrije trap simpel te vangen, maar onze krokettenplukker liet de bal weer los en achter de doellijn vallen (3-2). Baco Ari’s ‘lang leve de liefde’ liefde is inmiddels over en soms is iets loslaten beter voor je, maar niet als je doelman bent (of verloskundige). Baco Ari heeft zich nu opgegeven voor ‘Ex on the Beach’, daar kan hij wel even mee vooruit. Hij kan zich beter opgeven voor ‘boer zoekt vrouw met tractor’, dan houdt hij er in ieder geval nog wat aan over. Bassie had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken, maar nadat de doelman een uittrap bij hem in de voeten schoot, was hij zo verrast dat hij de doelman niet kon verrassen. Aangezien onze gecertificeerd tuinman Bram drukker was met het terugleggen van alle door hem verplaatste plaggen gras dan met het organiseren van onze verdediging bleef het billen knijpen tot het einde. Uiteindelijk was het Rinus die definitief de wedstrijd in het slot gooide, na een balletje breed van Twan pegelde hij de bal op fenomenale wijze in de rechterkruising (4-2), heeft die laserbehandeling dan eindelijk zijn vruchten afgeworpen.