Meidenvoetbalschool 2021-2022

HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit starten meidenvoetbalschool

Na een geslaagde pilot in het najaar van 2019,is de meidenvoetbalschool van HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit officieel in 2020 van start gegaan.

De meidenvoetbalschool is een gezamenlijk initiatief van de voetbalverenigingen HC’03 uit Drempt, GSV’38 uit Giesbeek en Angerlo Vooruit uit Angerlo. Het doel van de voetbalschool is drieledig. Als eerst kunnen de deelneemsters met gerichte trainingen hun niveau verbeteren. Daarnaast is het doel om uitstroom in met name de bovenbouw tegen te gaan. En als derde doel: de instroom van nieuwe leden bevorderen door het enthousiasme voor voetbal zelf te laten ervaren.
De deelnemers aan de meidenvoetbalschool blijven doordeweeks bij hun eigen vereniging trainen en spelen op zaterdag met hun eigen team hun competitiewedstrijd.

De inloop van de speelsters is om 10.00 uur, waarna om 10.15 uur met een gezamenlijke warming-up wordt gestart. Vervolgens begint de training om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur.

Nieuw ten opzichte van de pilot is dat de meidenvoetbalschool voor alle meiden is in de leeftijd van 11 tot 17 jaar. Naast leden van de deelnemende verenigingen mogen ook niet-leden meedoen. Op deze manier kunnen vriendinnen en sportliefhebbers zelf ervaren hoe leuk is het is om te voetballen. Enige voorwaarde is om je vooraf aan te melden, zodat de organisatie een goed beeld krijgt van het aantal deelnemers. Deelname aan de trainingen is gratis en zonder verplichtingen. De trainingen worden geleid door ervaren en enthousiaste trainers.

Het schema in het najaar ziet er als volgt uit:

De flyer met alle informatie over de trainingen volgen z.s.m., we houden u op de hoogte.