5e elftal wint eindelijk weer eens.

De corona maatregelen blijven ons achtervolgen, zo heeft ons demissionair kabinet in al haar onwijsheid besloten dat er geen trainingen na 17:00 mogen plaatsvinden. Gelukkig hebben de meesten van ons geen training nodig, die worden al moe van zichzelf. Sinterklaas is inmiddels vertrokken en laten we hopen dat iedereen gekregen heeft wat hij, zij of hen vroeg. Uit goed ingelichte bronnen wist Witheet dat een aantal spelers gevraagd hadden om een dikke bankrekening en een slank postuur, een blik in de kleedkamer deed vermoeden dat de goed heiligman de laatste tijd wat dingen door elkaar haalt.

Deze zondag misten we een aantal vaste krachten waaronder Nelus die weer druk is met de kerstbomenverkoop, hij probeerde het nog zo te versieren dat hij een helftje mee kon doen, maar had daar uiteindelijk toch niet de ballen voor. Gelukkig was Donny bereid mee te doen en wilden ook onze vrienden uit het vierde, Puppie, Karsten en Aico heel graag met ons meedoen, later bleek dat dit overdreven enthousiasme ook te maken had met het feit dat ze anders deze ochtend hadden moeten trainen. Augie nam voor deze wedstrijd de vlag maar over van Jordi om hem een verkorte cursus vlaggen in de klasse boven 100 kilogram te geven. De grootste verrassing van deze ochtend was dat Sven zowaar voor het eerst op tijd aanwezig was, hij werd dan ook bedolven onderde lofbetuigingen en vervolgens door Willem op de bank gezet, één zwaluw maakt tenslotte nog geen zomer. Deze ochtend moesten we het in Westervoort opnemen tegen het 7e elftal van SC Westervoort en voor het eerst was het veld nog slechter dan ons. Na vijf minuten zag het veld eruit alsof er net een EK tractorpulling op had plaatsgevonden. het was zelfs zó slecht dat zelfs de cornervlaggen in staking waren gegaan en met z’n vieren boos in het materiaalhok achtergebleven waren. Oh ja, er werd ook nog gevoetbald, of iets wat er op lijkt. In het eerst deel van de wedstrijd waren er over en weer kansen, zo schoten Aico en Jelmer net naast en wist onze doelman Baco Ari een hoge bal pas in twee keer onschadelijk te maken, even later werd hij zelfs omspeelt, maar de tegenstander schoot de bal vervolgens in het zijnet. Na een afgeslagen corner bracht Onno de bal voor de tweede keer in de doelmond en daar schoot Jelmer koeltjes de bal binnen (0-1). Kort daarna kon diezelfde Jelmer opnieuw scoren toen de Westervoortse doelman opzichtig blunderde en Jelmer simpel kon afmaken (0-2).

Met deze voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht, zeker niet omdat Westervoort Jimmy in de spits had staan, een oude schoolkameraad van Bassie en duidelijk te zien was dat het hier niet om de sportschool ging. Toch incasseerde we voor rust de aansluittreffer toen we stonden de dromen bij een hoekschop, waarna de bal via Baco Ari en de paal alsnog werd binnengeschoten (1-2). Voor de rust was het de doelman van de tegenstander die met een ferme uitgooi een medespeler die vlak voor hem liep vol op zijn achterhoofd wist te raken, nog lachwekkender was de manier waarop wij vervolgens dit buitenkansje nog naast het doel wisten te schieten.

In de tweede helft hadden we nog steeds moeite om onze kansen af te maken en de wedstrijd in het slot te gooien. Onno, die in de eerste helft was ingebracht, werd in de tweede helft door Willem er net zo makkelijk weer uitgehaald wat even tot wat boze blikken tussen beiden leidde, Bassie werd in het veld gebracht, maar die had tot diep in de nacht met Augie de wedstrijd doorgesproken, waarschijnlijk was dat ook de reden dat hij de lachers op de hand kreeg toen hij met een sprintje richting het vijandelijke doel ging. Het sprintje leek verdomd veel op die van Jhonny van de BurgerKing in zijn glorietijd bij Feijenoord , die volgens analist van der Gijp nog zou worden ingehaald door de man die de lijnen kalkt.

Anders dan Jhonny bleef Bassie echter aan de bal en lobde hij de bal vervolgens fraai over de doelman, maar zag de bal vervolgens slechts de paal kussen. Even later wist hij een voorzet van Twan niet over de doellijn te duwen en werd een mooie voorzet van hem op Aico door laatstgenoemde tegen de doelman geschoten. Wat later wist Bassie dan eindelijk toch de bal achter de doelman te werken en mocht hij zijn eerste treffer in tijden vieren, maar dat was slechts van korte duur, want hij scoorde in buitenspelpositie. Als je zelf de trekker niet overhaalt dan valt de treffer meestal aan de andere kant, Sven gooide zich daar in de baan van een schot en was weer eens te laat, nu met het wegtrekken van zijn arm en kregen we voor deze handsbal een strafschop tegen. Jimmy mocht aanleggen voor dit buitenkansje en schoot deze gelukkig via de buitenkant lat over . Het was uiteindelijk Puppie, die hoofdzakelijk buitenspel gelopen had omdat hij te snel rent of de rest te langzaam handelt, die vanaf de linkerkant de doelman wist te verschalken en zo Westervoort de uiteindelijke nekslag gaf. (1-3).