Na zwakke eerste helft toch drie punten voor 4e elftal.

Vandaag mochten we na een lange winterstop eindelijk weer eens de wei in en dit onder lekker zonnige omstandigheden. We moesten het vandaag zonder Bassie doen die bij aankomst in de kantine melde dat hij die nacht verkeerd had gelegen en daardoor een stijve nek én een verdraaide knie opgelopen had. Waar heb je gelegen dan, in een greppel ?  Ook moeten we het nog even zonder Rinus doen die kortgeleden zijn ogen heeft laten laseren. Daarna nog even langs de orthopeed voor het corrigeren van zijn voeten en wie weet hebben we er binnenkort nog wat aan.
Gelukkig wilden Bart en Dennis wel met ons mee doen. Toen bleek dat laatstgenoemde om 04:00, na een bezoekje aan Vitesse,  zijn bedje pas had gevonden begrepen we beter waarom de staf van het 3e elftal zo gretig was om hem af te staan. In Westervoort moesten we aantreden tegen het 8e elftal, dat we thuis met 8-1 van het veld geblazen hadden, maar helaas stond er vandaag geen wind en bleek al snel in de wedstrijd dat het vandaag zeker niet gemakkelijk zou worden. In het begin bleek dat we na de winterstop nog niet snel genoeg zijn, maar wel snel de bal kwijt zijn, volgens sommigen kwam dit echter door het ‘trage’ veld (typisch spelerspraat). In een draak van een eerste helft, zonder hoogtepunten, of het moet het eerste sprintje van onze Frenkie zijn, die sterk deed denken aan één van die legendarische sprintjes van Jhonnie van de Burger King (zie filmpje) in zijn nadagen bij Feyenoord of misschien de bewust, onbehouwen overtreding van onze aanvoerder, die een statement wilde maken, maar wel, zij het schuldbewust,  voor straf 10 minuten naar de kant moest.
Gezegd moet worden dat we nog wel een paar kleine kansjes hadden, maar Frenkie, Nelis en misschien wel de grootste verrassing, onze nieuwe valse rechtsbuiten Roel stranden op de door Westervoort aangewezen doelman.

Na de rust en wat wissels later oogde alles wat frisser en hadden we met Lietie meer snelheid en diepte voorin. (typisch trainerspraat). We hadden ook wat geluk aan ons zijde, want bij een lichte overtreding op Nelis in de zestien wees de scheidrechter resoluut naar de stip, waarna Nelis dit buitenkansje zelf benutte (0-1).  Even later was het Roel die de bal op doel lepelde, maar de keeper wist deze nog te keren.
Vlak daarna vond de mooiste actie van de ochtend plaats, een voorzet van Roel werd door Nelis prachtig gecontroleerd, vervolgens wipte hij de bal over de doelman om tenslotte met een leeg doel voor zich de bal op de lat te koppen. Nadat Roel nog een bal over het doel schepte, was het toch weer Nelis die na een prachtige combinatie met Lietie en Lars P. de wedstrijd in het slot leek te gooien (0-2).
Echter in de laatste minuut kreeg Westervoort een vrije trap net buiten de zestien. Sachèl wilde geen muurtje zetten, zodat hij goed zicht op de bal had en zo kon hij deze prima in zijn rechterhoek zien verdwijnen (1-2).
De scheidsrechter voerde de spanning nog even op door nog een minuutje of zes door te laten spelen, maar uiteindelijk was Westervoort onmachtig om nog de gelijkmaker te maken en mochten wij weer drie punten aan ons totaal toevoegen.