Zwaarbevochten overwinning JO10-1

Waar meerdere profclubs en de FIFA gebruik maken van stuiterdure bureau’s om statistieken te berekenen over percentages balbezit, pakken we dat bij GSV’38 gewoon praktischer aan. De rijp was na de eerste helft volledig verdwenen op de helft van OBW en nagenoeg onbeschadigd op de helft van GSV. De eerste helft was voor GSV, ondanks dat we 3 versnellingen lager speelden dan verleden week.
Maar allereerst het team. We kunnen helaas niet vaak genoeg gebruik maken van zijn kunsten maar vandaag was hij er weer bij. Rowen had op deze zaterdag zijn voetbalschoenen maar weer eens aangetrokken, wat hem gelijk op een basis plek kwam te staan. Helaas hadden we ook 2 blessure gevallen waardoor we Lua en Jacinto moesten missen in de selectie.
De tegenstander van vandaag komt oorspronkelijk uit Ooy en speelt in het blauw wit, dus OBW JO10-2 kwam langs. Aangezien 1 van hun spelers recent zijn oma was verloren begonnen we met 1 minuut stilte. Mooi teken van respect
Zoals gezegd was de eerste helft voor GSV, maar we werden ook getrakteerd op een lesje effectiviteit. OBW heeft 3 kansen gehad en 2 doelpunten gemaakt, GSV kreeg legio kansen maar wist daaruit maar 3 keer te scoren. Emilio scoorde weer twee keer en Dylan wist een weddenschap met zijn vader te winnen door ook een doelpunt te maken, door attent te zijn bij wat gerommel van de keeper van OBW. Hanna liet haar kwaliteiten als keeper weer zien door tussen 6 naar de bal schoppende kinderen de bal met haar handen te pakken. Zij hield de bal vast en ik mijn hart. Maar de actie van de eerste helft kwam op naam van Mats die een loepzuivere voorzet gaf door de lucht precies op het hoofd van Sanne. Helaas mikte ze net naast.
De tweede helft liet qua spelbeeld weinig anders zien dan de eerste helft, GSV was de bovenliggende partij maar wist dat in de score niet echt tot uiting te laten komen. Hanna wist met een gestrekt been te voorkomen dat OBW als eerste zou scoren. Waarna Emilio maar weer eens 2 doelpunten maakte. Maar elke keer als we dachten uit te lopen kwam OBW ook weer tot scoren. 5-2 werd 5-3, Emilio scoort weer 6-3 en OBW maakt er 6-4 en 6-5 van. De actie van de tweede helft lag op de schoen van Rowen, die in de allerlaatste minuten het spel op slot had kunnen tikken, maar zijn bal door de paal gestopt zag worden.
Dus wederom een overwinning maar vooral door eigen inzet een zwaarbevochten overwinning. Gelukkig hebben de trainers nu 3 weken de tijd op hun spelers weer op scherp te krijgen. Tot dan!