Zonnige zondag; Onnodig gelijkspel vlaggenschip GSV’38! 2e en 4e elftal schrijven 3 punten bij! (update foto’s)

Gelijkspel 1e elftal in ’s Heerenberg

GSV’38 heeft maar een punt overgehouden uit het belangrijke duel tegen MvR. Hier had meer ingezeten want in blessuretijd wist MvR te scoren terwijl GSV enkele prima kansen had om de voorsprong te verdubbelen. In het eerste deel ging het gelijk tegen elkaar en werd er niet goed gevoetbald. MvR zat wat beter op het kunstgras maar echt gevaarlijk waren ze niet. Na rust een ander GSV en meer gevaar voor de goal van MvR. Nadat Sven binnen de 16 flink onderuit werd gehaald werd de toegekende penalty matig ingeschoten. MvR zou mogelijk zeggen dat deze goed werd gestopt. Niet veel later wist de over rechts doorkomende Chiel te score en GSV op voorsprong te brengen. De swoeng kwam in het team en leuk was te zien dat er flink werd gecombineerd en er kansen kwamen. Koen omspeelde de keeper en wist net niet snel het open doel te vinden op 0-2. Met kunst en vliegwerk werd een goal voorkomen. MvR pompten alles naar voren, kreeg ook kansen en met succes. Er werd in de allerlaatste aanval hands gemaakt door een MvR speler maar niet waargenomen door de verder prima leidende arbiter. MvR wist uit deze aanval over links de bal achter keeper Rutger te werken en de stand op 1-1 te brengen. Hierna floot de arbiter af en waren de druiven zuur voor de bezoekers. Gelukkig hebben we weer een ander GSV’38 gezien als tegen DVC’26 en dat geeft de supporters moet.

GSV’38 startte de partij met rouwbanden uit eerbetoon aan de deze week overleden Riet van den Boom. Riet, de vrouw van voormalig voorzitter Aloys, was een trouwe supporter.
Klik hier voor een foto impressie van Dirk van der Veen.

 

2e elftal pakt belangrijke punten dankzij keeper Baily.

Een wedstrijd waar voor GSV de winst bijzonder belangrijk is want tegenstander RKHVV was de mede degradatiekandidaat. De partij begon wat rommelig maar GSV had de beste kansen want 3-0 voorsprong met de rust was niets teveel geweest. Een doelpunt van GSV werd voor vermeend buitenspel afgekeurd. Na rust wist Tim de voorsprong officieel aan te tekenen. Hierna hadden Danny, Michiel en Bart de mogelijkheden om de stand op te schroeven. RKHVV nam risico en stuurde een handige en robuuste speler verder naar voren. Keeper Baily moest aan de noodrem en de toegekende penalty wist hij zelfstandig te keren. Hoppa!!, dat gaf het team weer moed. Niet veel later wist hij een schot van de RKHVV spits met de voet te keren en zijn dag kon niet meer stuk. Na een scherpe counter moest de keeper van RKHVV redding brengen buiten de 16. De rebound kwam voor de voeten van Daan en hij schoot van ongeveer 40 meter de bal in het lege doel 2-0. Net hard genoeg om de verdediger het nakijken te laten. Kort hierna floot de scheids het eindsignaal en was er vreugde bij GSV en met name bij keeper Baily.

4e elftal wint knap van Groessen 3

Nadat de zomertijd alweer was ingegaan moesten de boys van Bennie, Maurice en Henne aantreden tegen Groessen. Fris was het nog wel maar naarmate de partij brak flauw de zon door met wat warmte. De eerste kans was voor GSV waar een technisch goed schot uit de kruising werd geplukt door de keeper van Groessen. Geleidelijk aan kwam Groessen opzetten en halverwege de eerste helft was het 0-1. Dit duurde niet lang want Frankie bracht de stand weer gelijk met een mooi diagonaal schot. Na rust golfde het spel op en neer en GSV was scherp in de counter. Wederom Frankie wist te scoren 2-1. Groessen schoot hierna op de paal en uit rebound in het zijnet. De tegenaanval viel de 3-1 en mogelijk ook de weerstand maar dat was niet zo. Groessen bleef knokken en GSV counteren. En met succes want Martin wist voor GSV de 4-1 te scoren. Groessen trof nog doel (4-2) waarmee de race was gelopen. Een sportieve strijd en drie punten in de zomertijd.