Zeer geslaagd jubileum Jeugdweekend onder perfecte weersomstandigheden.

Het Jeugdkamp 2019 zit er weer op. Afgelopen weekend werd  het voor het 35e  jaar georganiseerd, en ook dit jaar was het weer een groot succes. We waren dit jaar wederom te gast op een voor ons  fantastische locatie, namelijk groepsaccommodatie ‘ De Eiken Stek’ te Wekerom.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd Jeugdkamp, waarbij de weergoden ons zeer goed gezind waren, met gezellige en gemotiveerde deelnemers en enthousiaste begeleiders…..sport,verbroedering en zelfs liefde…..zo’n weekend was het!

Speciaal voor dit jubileumweekend werd door de organisatie alles uit de kast getrokken, van een leuke ballonvlucht boven Wekerom tot de 25 meter lange stormbaan…dat laatste was wel de kers op de taart.

Al met al een megavol programma met vrijdagavond natuurlijk het goudstavenspel in het bos, wie kent het niet?…voor de thuisblijvers…ook wel het smokkelspel of douanespel genoemd, een “ren je rot” wedstrijd waarbij de kinderen, in ons geval de goudstaaf… van de ene kant van het terrein naar het andere smokkelen.
Speciaal voor dit spel had de organisatie het beest van de Meensestraat ingehuurd, om de smokkelaars te dwarsbomen.
Echter in plaats van een passend militair tenue, kwam Willy echter doodleuk in een tennis outfit de bossen ingewandeld….dat terwijl de teken, wespen en processie rupsen (zie foto’s) in het bos ook een feestweekend hadden geboekt.


Na diverse uitdagende parcourtjes en partijtjes, quiz vragen en natuurlijk het leidersspel, waarbij de leiders van alle teams het tegen elkaar opnemen om de punten zien te verdubbelen.

Voor alle thuisblijvers hebben we getracht een mooie foto impressie te maken van een super leuk en gezellig weekend! Klik hier om de beelden te bekijken.
Helaas dit jaar was er voor de liefhebbers van het ontgroeningsritueel weinig te beleven ….geen nieuwkomers bij de leiders…in de wandelgangen wordt er al langzaam gespeculeerd over potentiële kandidaten….helaas we zullen nog een jaar moeten wachten..

Alvast voor in de agenda’s!
Volgend jaar zal het jeugdweekend worden gehouden op 12 t/m 14 juni 2020, zelfde locatie.

Via deze weg willen we alle vrijwilligers, ouders, begeleiders, sponsoren en natuurlijk de deelnemers bedanken voor hun tomeloze inzet en tot volgend jaar!

Commissie Jeugdweekend G.S.V.’38.